Predsjednik HGK primio u nastupni posjet veleposlanika Kosova

HGK
Luka Burilović i Gezim Kasapolli

Luka Burilović predsjednik HGK, primio je 12. prosinca u nastupnom posjetu Gezima Kasapollia, veleposlanika Republike Kosovo.

Luka Burilović, Gëzim Kasapolli,.JPG

Luka Burilović i Gezim Kasapolli; Izvor: HGK.

Na sastanku je zaključeno da dobri politički odnosi trebaju biti u budućnost osnova, za sada nedovoljno iskorištenu gospodarsku suradnju. Veleposlanik Kasapolli istaknuo je velike infrastukturne projekte koji su već realizirani ili su u tijeku, a koji će uz potpisani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Republike Kosovo i EU otvoriti nove mogućnosti za suradnju i privlačenje stranih investitora na Kosovo.

Skupna fotografija.JPG

Predsjednik HGK primio u nastupni posjet veleposlanika Kosova; Izvor: HGK.

Predsjednik Burilović predložio je da se u skorije vrijeme održe poslovni razgovori hrvatskih i kosovskih tvrtki iz pojedinih područja gospodarstva kako bi se lakše detektirali zajednički interesi. Također je istaknuo da bi stalna direktna zrakoplovna linija Zagreb – Priština – Zagreb i povezivanje luke Drač u kojoj Kosovo ima svoj terminal, feribotom sa nekom hrvatskom lukom sigurno doprinjelo jačanju gospodarski veza dviju država.

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: eoi@hgk.hr Tel: +385 1 482 8382 Fax: +385 1 482 8379 direktorica: Silva Stipić Kobali tajnica: Lidija Rajković
  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr
  • Marko Babić pomoćnik direktorice Tel: +385 1 456 1574 Email: mbabic@hgk.hr