Predsjednik HGK primio u nastupni posjet veleposlanika Turske

HGK
Predsjednik HGK Luka Burilović primio u nastupni posjet veleposlanika Turske M. Babüra Hizlana

„Nužno je ojačati suradnju Hrvatske i Turske u području gospodarstva, za što postoje brojne mogućnosti i značajan interes poduzetnika obje države“, izjavio je predsjednik Burilović prigodom nastupnog posjeta veleposlanika Turske u Republici Hrvatskoj M. Babüra Hizlana.

Na sastanku je razgovarano o nužnosti jačanja trgovinskih odnosa, koji su u prošloj godini dosegli razinu od gotovo 400 milijuna USD, te su izražena očekivanja obje stane za intenziviranjem kontakata među poduzetnicima.

Luka Burilović, Babüra Hizlana.JPG

Izvor: HGK

Hrvatska i Turska surađuju u različitim područjima gospodarstva, no najintenzivniji odnosi bilježe se u području turizma, posebno u dijelu ulaganja u hotelske kapacitete i marine na hrvatskoj obali. Perspektivnim područjima na kojima treba graditi buduću suradnju ocijenjeni su proizvodnja auto dijelova i električnih vozila, brodogradnja, farmaceutska industrija, tekstilna industrija, obrambena industrija, prehrambena industrija, obnovljivi izvori energije, te informacijske tehnologije.

Skupna fotografija.JPG

Izvor: HGK

U okviru strategije pružanja podrške hrvatskim tvrtkama na inozemnim tržištima planira se i osnivanje Predstavništva HGK u Istanbulu.

 

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: eoi@hgk.hr Tel: +385 1 482 8382 Fax: +385 1 482 8379 direktorica: Silva Stipić Kobali tajnica: Lidija Rajković
  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr
  • Marko Babić pomoćnik direktorice Tel: +385 1 456 1574 Email: mbabic@hgk.hr