Vrijeme održavanja: 16.12.2019.

Poziv na predstavljanje bjeloruske oblasti Gomelj i B2B sastanke s bjeloruskim tvrtkama

Objavljeno: 29. 11. 2019. , Ažurirano: 29. 11. 2019.

Poslovna delegacija Bjelorusije iz Gomeljske oblasti boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 15. do 17. prosinca. Tijekom posjeta, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, na adresi Rooseveltov trg 2, će se, u ponedjeljak, 16. prosinca, održati poslovni skup hrvatskih i bjeloruskih tvrtki, na kojem će biti predstavljeno gospodarstvo Gomeljske oblasti uz b2b razgovore s hrvatskim tvrtkama. 

Od šest bjeloruskih oblasti Gomelj je naveća s ukupno 1,5 milijuna stanovnika, a proteže se na 40,4 tisuće km², na istoku graniči s Rusijom, a na jugu s Ukrajinom. Oblast je jedna od industrijski najrazvijenijih regija s više od 300 velikih i srednjih poduzeća koji predstavljaju 20% ukupne industrijske proizvodnje zemlje, koja je izvozno orijentirana.

Oko 30% oblasti pokriveno je poljoprivrednim zemljištem. Vodeće industrijske grane su: energetika (gorivo), kemijska industrija, šumarstvo, poljoprivredno prehrambena industrija (mesna i mliječna industrija, uzgoj stoke, povrća, krumpira i lana), proizvodnja čelika i metala, strojarstvo.

Popis bjeloruskih tvrtki i njihovih djelatnosti nalazi se u pratećim dokumentima na ovoj stranici. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje na poslovnom susretu s bjeloruskim gospodarstvenicima mogu se prijaviti obrascem u nastavku.