Vrijeme održavanja: 13.05.2020. - 15.05.2020.

HGK i veleposlanstvo Kazahstana organiziraju posjet hrvatskih tvrtki međunarodnom zdravstvenom sajmu

Objavljeno: 20. 11. 2019. , Ažurirano: 04. 12. 2019.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Veleposlanstvom Republike Kazahstan organizira posjet hrvatskih tvrtki međunarodnom zdravstvenom sajmu Kazakhstan International Healtcare Exhibition – KIHE 2020, koji se održava 13. – 15. svibnja 2020. godine u Almatiju, najvećem gradu Kazahstana.

KIHE 2020 je međunarodni zdravstveni sajam koji je već 25. godina platforma za predstavljanje najvećih postignuća u području znanstvene i praktične medicine te farmaceutike u Središnjoj Aziji, a okuplja proizvođače medicinske opreme, farmaceutske tvrtke, kao i medicinske stručnjake i znanstvenike. 

U sklopu izložbe održavaju se međunarodni forumi, konferencije, okrugli stolovi i znanstveni skupovi uz sudjelovanje predstavnika vladinih agencija, gospodarstvenika, čelnika medicinskih ustanova i farmaceutskih kompanija. 

KIHE službeno podržavaju Ministarstvo zdravstva Republike Kazahstan, Državna uprava za javno zdravstvo Almatija, Nacionalno liječničko udruženje i Euroazijsko medicinsko udruženje. 

Na sajmu KIHE u 2019. godini sudjelovali su predstavnici više od 233 tvrtke iz 21 zemlje (iz Velike Britanije, Kanade, Švicarske, Poljske, Rusije, Mađarske, Njemačke i dr.). 

U slučaju velikog zanimanja među hrvatskim gospodarstvenicima, razmotrit će se i mogućnost da HGK sagradi hrvatski nacionalni štand na sajmu.

Molimo sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na sajmu KIHE u Kazahstanu da iskažu interes popunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku, najkasnije do 31. prosinca.