Odjel za prekomorska tržišta bavi se bilateralnim i multilateralnim aktivnostima za područja Sjeverne i Južne Amerike, Bliskog i Dalekog Istoka, ASEAN-a, Australije, Novog Zelanda i Afrike.
Odjel pruža potporu hrvatskim tvrtkama u procesu internacionalizacije njihovih poslovnih aktivnosti, izlasku na tržišta pojedinih zemalja te pronalaženju odgovarajućih partnera u inozemstvu. Aktivnosti koje provodi uključuju organizaciju gospodarskih delegacija u zemlji i inozemstvu te individualnih poslovnih razgovora, organizaciju sudjelovanja na sajmovima, organizaciju edukacija po pojedinim temama vezano uz izvoz i plasiranje proizvoda na strana tržišta te savjetovanje po pitanjima poslovanja na pojedinim tržištima.

Istodobno se stranim tvrtkama daju sve potrebne informacije o mogućnostima suradnje s hrvatskim partnerima.

Multilateralne aktivnosti usmjerene su na unaprjeđivanje međunarodnih odnosa i ostvarivanje prioritetnih gospodarskih ciljeva Republike Hrvatske vezanih uz procese uključivanja i sudjelovanja Hrvatske u europskim i svjetskim gospodarskim integracijama.

Odjel usko surađuje i s Predstavništvom HGK u NR Kini (Šangaj)
Adresa: Room 2712-13 Tower B, The Place
Telefon: +86 (0)21 6219 5001
E-mail: cceshanghai@hgk.hr

Odjel za prekomorska tržišta u svom radu također surađuje s brojnim stranim partnerima, veleposlanstvima i institucijama poput Eurochambresa, China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT), te komorama po zemljama koje Odjel pokriva.

Korisni dodatni kontakti po pojedinim zemljama, namijenjeni europskim malim i srednjim poduzećima:

 


FILIPINI:

epbn-logo 860x432.jpg

Izvor: epbn.ph.


Poslovna mreža EU - Filipini je projekt sufinanciran od strane EU, a provodi ga konzorcij europskih gospodarskih komora sa sjedištem na Filipinima. Cilj je pružiti potporu europskim tvrtkama, posebno malim i srednjim poduzećima, zainteresiranim za izvoz ili ulaganje u Filipine. Mreža pruža cjelokupni spektar usluga podrške zainteresiranim tvrtkama.
Web: www.epbn.ph/
Kontakt e-mail: info@epbn.ph

INDIJA:
European Business and Technology Centre (EBTC) je fokusiran na tri strateška područja: projekte, savjetovanje i investicije. To je neprofitna organizacija koja omogućuje suradnju Europe i Indije.
U okviru svoga rada EBTC procjenjuje lokalnu potražnju za pokretanjem klastera, projekata i programa te proširenje međusobne suradnje više dionika. Promovira europske tehnologije i inovacije koje odgovaraju različitim lokalnim potrebama u Indiji.
Web: www.ebtc.eu
Kontakt e-mail: projects@ebtc.eu

INDONEZIJA:
EIBN je projekt u koji je uključeno pet europskih bilateralnih gospodarskih komora u Indoneziji i dva partnera u Europi. Cilj je promicanje Indonezije i ASEAN-a te pružanje podrške europskim malim i srednjim poduzećima u njihovim nastojanjima da istraže puni potencijal tržišta Indonezije.
Web: www.eibn.org/
Kontakt e-mail: info@eibn.org

JAPAN:
Centar EU-Japan za industrijsku suradnju je neprofitna organizacija osnovana kao podružnica Instituta za međunarodne studije i obuku (IIST). Cilj je promicanje industrijske, trgovinske i investicijske suradnje EU i Japana te razmjena iskustava i znanja između japanskih i europskih tvrtki u svrhu poboljšanja konkurentnosti.
Web: www.eu-japan.eu
Kontakt putem obrasca: https://www.eu-japan.eu/information-request

JUGOISTOČNA AZIJA
Helpdesk pruža pregled pitanja vezanih uz intelektualno vlasništvo (IP) za svaku državu jugoistočne Azije. Na niže navedenoj web stranici nalaze se dokumenti za preuzimanje u kojima možete pronaći praktične poslovne informacije.
Web: www.southeastasia-iprhelpdesk.eu
Kontakt e-mail: question@southeastasia-iprhelpdesk.eu

KAMBODŽA:
EuroCham je osnovana s ciljem promicanja interesa europskih tvrtki koje posluju u Kambodži, olakšavanja ulaska europskih tvrtki na tržište i stvaranja opsežne mreže podrške među korporativnim i pojedinačnim članovima. U tom kontekstu, aktivnosti EuroCham-a uključuju partnerstva s Vladom na području oporezivanja i rješavanja sporova, stvaranje sektorskih odbora pod okriljem EuroCham-a i pružanje niza usluga europskim poduzećima.
Web: www.eurocham-cambodia.org
Kontakt: info@eurocham-cambodia.org

KINA:
Neprofitna organizacija koja ima osnovnu strukturu od 24 radne skupine i 7 organizacija koje zastupaju europsko poslovanje u Kini. Djeluju u 9 gradova: Pekingu, Nanjingu, Šangaju, Shenyangu, Guangzhou, Shenzhenu, Chengdu, Chongqingu i Tianjinu.
Web : www.europeanchamber.com.cn/en/home
Kontakt e-mail: euccc@europeanchamber.com.cn

Centar za mala i srednja poduzeća EU-a je inicijativa Europske unije koja pruža sveobuhvatan raspon usluga potpore europskim malim i srednjim poduzećima kako bi bili spremni za poslovanje u Kini.
Web: www.eusmecentre.org.cn
Kontakt obrazac: http://www.eusmecentre.org.cn/expert

China IPR SME Helpdesk podupire mala i srednja poduzeća Europske unije kako bi zaštitila i provela svoja prava intelektualnog vlasništva (IPR) u Kini
Web: www.china-iprhelpdesk.eu
Kontakt e-mail: question@china-iprhelpdesk.eu

LAOS:
Glavni cilj ECCIL-a je predstavljanje europske poslovne zajednice u Laosu i pružanje usluga članovima i nečlanovima. Glavni cilj komore je promicanje i povećanje poslovanja između Lao PDR-a i država članica EU-a u obostranu korist.
Komora nudi opće usluge poput informativnog materijala, slanje e-pošte s aktualnim zbivanjima i obavijestima i sl., te pojedinačne usluge, prilagođene konkretnom problemu tvrtke.
Web: eccil.org
Kontakt e-mail: contact@eccil.org

MJANMAR
EuroCham pruža pomoć europskim tvrtkama koje su zainteresirane za poslovanje u Mjanmaru - bilo u obliku zagovaranja, pružanja određenih usluga, izvještaja ili drugih aktivnosti.
Web: eurocham-myanmar.org
Kontakt e-mail: info@eurocham-myanmar.org

VIJETNAM:
Poslovna mreža EU-Vijetnam (EVBN) je projekt koji sufinancira Europska unija i osnovan je 2014. godine. Opći cilj poslovne mreže EU-Vijetnam (EVBN) je povećanje izvoza i ulaganja Europske unije (EU) u Vijetnam, posebice od strane malih i srednjih poduzeća, kao i jačanje poslovnog sektora EU-a u Vijetnamu. EVBN olakšava pristup tržištu u Vijetnamu zagovaranjem i angažiranjem prvenstveno s Vladom Vijetnama, vijetnamskim poslovnim sektorom i drugim dionicima.
Web: evbn.org
Kontakt e-mail: mayte.pernas@evbn.org