Konferencija “InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU“


Objavljeno: 31. 10. 2019. , Ažurirano: 31. 10. 2019.


Europska investicijska banka, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora i Hanza Media organiziraju konferenciju “InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU“ koja će se održati 11. studenog 2019. od 9:30 do 13:15 sati u Hotelu Esplanade Zagreb.

Cilj je konferencije stvoriti poticajno okružje i platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja koja će, uz pomoć novih lidera Europske komisije, pružiti odgovore na pitanja o novom europskom investicijskom putu.

Glavni govornik na konferenciji Miguel Morgado, direktor Europske investicijske banke za Jadransku regiju, uvest će nas u prvu panel-raspravu “Smjernice i mogućnosti” u kojoj će sudjelovati Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta; Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU; Matteo Rivellini, voditelj Odsjeka javnog sektora za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Europske investicijske banke; Tamara Perko, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovi i razvitak; i Vjekoslav Majetić iz Dok-Inga.

S 1. siječnjem 2020. Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem EU-a te će biti zanimljivo čuti od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji su to izazovi koji očekuju Hrvatsku u određivanju agende i posredovanju u pregovorima između europskih ministara. Svoja razmišljanja u drugoj panel-diskusiji “Prilike i očekivanja od hrvatskog predsjedanja 2020.” podijelit će Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Christoph Schoelboeck, predsjednik Uprave Erste banka Hrvatska; Kristjan Staničić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice; Andreja Metelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova; i Anna Fusari, voditeljica Odsjeka za banke i korporacije Jadranske regije Europske investicijske banke.

Zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti do petka 8. studenog 2019. na e-mail adresu: JutarnjiList.GlavniUrednik@hanzamedia.hr.