Kineski ulagači posjetili HGK

„Unatoč velikim razlikama u veličini zemlje i gospodarstava, broju stanovnika i ostalome, mogućnosti suradnje naših dviju zemalja postoje, među ostalim, u obliku mogućih kineskih ulaganja, posebice u područjima prometne infrastrukture, logistike, industrije i turizma“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na sastanku s predstavnicima kineske tvrtke China Investment Corporation koji su, uz pratnju veleposlanika NR Kine Hua Zhaominga, posjetili HGK.

Visoko izaslanstvo China Investment Corporation, koje predvodi izvršni potpredsjednik tvrtke Liu Jun, u kratkom je posjetu Hrvatskoj kako bi se upoznali s mogućnostima i uvjetima ulaganja te poslovanja u Hrvatskoj. Tvrtku je osnovala kineska Vlada te upravlja velikim dijelom deviznih rezervi NR Kine. Tvrtka ulaže u hedge fondove, private equity, nekretnine, ali veliki udio njihovih ulaganja čine izravna ulaganja u projekte širom svijeta, posebice u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

China Investment Corporation pokazala je interes za ulaganja u Hrvatskoj, ponajprije u prometnu infrastrukturu, ali zainteresirani su i za velike i dugoročne projekte iz područja industrije i turizma.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori kineskom je izaslanstvu predstavljena ulagačka klima u RH te informacije o konkretnim ulagačkim projektima u RH.

     

 

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: eoi@hgk.hr Tel: +385 1 482 8382 Fax: +385 1 482 8379 direktorica: Silva Stipić Kobali tajnica: Lidija Rajković
  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr
  • Marko Babić pomoćnik direktorice Tel: +385 1 456 1574 Email: mbabic@hgk.hr