Dodijeljene prve nagrade na Danima hrvatskoga turizma

HGK
Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher
Uručene nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku za hostel, čarter-kompaniju i lječilište/spa godine

"Visoki udio turizma u BDP-u od 19 posto te značajne investicije svjedoče o ulozi ovoga sektora u ukupnome gospodarstvu. Ove će godine Hrvatska prvi put zabilježiti 100-milijunto noćenje i prihode veće od 10 milijardi eura. Stoga svi turistički djelatnici mogu biti ponosni na ove rezultate. Uz sve rekorde koje hrvatski turizam obara, za ostvarenje ciljeva Strategije razvoja turizma do 2020. godine nužni su daljnji rast i razvoj. Bolji uvjeti poslovnog okružja mogu podići Hrvatsku na ljestvici konkurentnosti te osigurati održivost hrvatskog turizma", rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher u povodu dodjele nagrada Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku i nagrada Hrvatske turističke zajednice u sklopu Dana hrvatskoga turizma, koji se održavaju 25. i 26. listopada u Malom Lošinju, i to ove godine po 21. put.

"Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskoga turizma, moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskoga turizma, kao najveći skup sudionika u hrvatskome turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli u povodu svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma.

Zaher_Medak_800x450.JPG

Potpredsjednik HGK Zaher uručio je nagradu Marcelu Medaku (desno na slici), ravnatelju Daruvarskih toplica - specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju; Izvor: HGK.

"Primarna je misija Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice promotivne prirode, a jedna se od ključnih zadaća odnosi na jačanje snage nacionalnoga turističkog brenda. Uime Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice mogu reći da smo se potrudili da ova sezona bude dobro i kvalitetno pripremljena, a već smo u punom jeku provedbe aktivnosti za sezonu 2018. godine. U tom ćemo smislu nastaviti s dosljednom primjenom smjernica Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma, čijim se ciljevima značajno i sigurno približavamo", rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dobrodošlicu je u ime domaćina prisutnima izrazila gradonačelnica Ana Kučić, dodavši koje su inovacije pridonijele današnjem statusu Lošinja kao otoka vitalnosti. "2006. godine pokrenuli smo proces brendiranja i krenuli putem održivog razvoja", istaknula je Kučić.

Matusic_Pinezic_Zaher_800x450.JPG

Državni tajnik Matušić i potpredsjednik HGK Zaher s Nedom Pinezićem (u sredini) kojemu su uručili posebno priznanje za doprinos promociji mikropoduzetništva; Izvor: HGK.

U sklopu Dana hrvatskoga turizma večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i nagrada Hrvatske gospodarske komore. Nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dodijeljene su po 21. put poslovnome sektoru na temelju pokazatelja uspješnosti poslovanja i pokazatelja kvalitete u sveukupno četiri kategorije prema odgovarajućim potkategorijama: hoteli, kampovi, DMK[1] putničke agencije i marine te u tri glavne kategorije: hosteli, čarter-kompanije i lječilišta/spa. Nagradu za čarter-kompaniju godine osvojila je kompanija Croatia Yachting iz Splita, nagradu za hostel godine osvojio je Swanky Mint Hostel iz Zagreba, dok su nagradu za lječilište/spa godine osvojile Daruvarske topice. Posebno priznanje za doprinos promociji mikropoduzetništva primio je Nedjeljko Pinezić.

Drugi dio godišnjih nagrada dodijelit će se sutra, u četvrtak 26. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: kulturna turistička atrakcija, turistički događaj, inovacija u turizmu, restoran, turistička agencija, marina, kamp, hotel, turistička destinacija te nagrada "Anton Štifanić" za životno djelo te za osobu godine.

[1] Destinacijska menadžment kompanija

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: eoi@hgk.hr Tel: +385 1 482 8382 Fax: +385 1 482 8379 direktorica: Silva Stipić Kobali tajnica: Lidija Rajković
  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr
  • Marko Babić pomoćnik direktorice Tel: +385 1 456 1574 Email: mbabic@hgk.hr