Vrijeme održavanja: 20.10.2016.

Objavljeno: 19. 10. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog inženjerskog saveza po 4. puta organizira Sajam ideja – Sinergija hrvatske industrije i znanosti. Sajam ideja održat će se 20. listopada 2016. u prostoru Fakulteta, a tema ovogodišnjeg Sajma je gospodarenje industrijskim otpadom i energijom. Sajam se održava u sklopu proslave 97. godišnjice djelovanja FKIT-a.

Sajam ideja je proizvod suradnje HGK i FKIT-a nastao iz evidentne potrebe za intenzivnijom suradnjom akademske zajednice s gospodarstvom odnosno industrijom i poduzetnicima. Smatramo da je ovo zanimljiv format susreta s gospodarstvenicima i da predstavlja izvrsnu priliku za tvrtke i istraživačke grupe da uspostave direktne kontakte u neformalnom druženju.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije ima dugu i dosta uspješnu tradiciju suradnje s gospodarstvom, ali nedovoljnu za današnje uvjete i potrebe. Naime poznato je da znanje i znanost bitno utječu na gospodarski razvoj i od strateškog su značenja za svaku zajednicu. U tom smjeru Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije želi pojačati svoju ulogu u razvoju gospodarstva i u skladu s tim strateški se usmjeriti i aktivno uključiti u industrijski razvoj. Uvjet su za to stvaranje partnerskih odnosa s gospodarstvom i poslovnom zajednicom što spada u domenu rada HGK posebno kroz suradnju sa strukovnim udrugama što predstavlja dobru osnovu za zajedničku suradnju.

Sajam predstavlja priliku za međusobno bolje informiranje i povezivanje radi pronalaženja zajedničkih područja interesa. Takvi susreti su dragocjeni za sve uključene strane. Zajedničkom suradnjom trebamo iskoristiti ponuđena financijska sredstva od strane EU fondova koja su nam svima potrebna, a koja mogu i trebaju pomoći jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. HGK je otvorena za suradnju, ima svu potrebnu infrastrukturu da koordinira i poveže zainteresirane strane.

Poziv

Program