Vrijeme održavanja: 29.11.2016. - 02.12.2016.

Objavljeno: 29. 11. 2016. , Ažurirano: 06. 12. 2016.

Šestu godinu zaredom Hrvatska gospodarska komora organizira nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel, koji je danas otvoren u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Na hrvatskom nacionalnom štandu čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači se predstavljaju tvrtke Banksoft, Span, Sekom i Poslovna inteligencija.

Poslovni su razgovori organizirani u suradnji s Privremenim uredom Republike Hrvatske u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, za izlagače i članice izaslanstva su, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreni poslovni sastanci.

Poslovna inteligencija vodeća je tvrtka za primjenu analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi. Pruža usluge implementacije skladišta podataka, analitike velikih podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije, planiranja i budžetiranja, financijske konsolidacije, upravljanja rezultatima poslovanja, upravljanja rizikom i upravljanja matičnim podatcima. Poslovna inteligencija prisutna je u Azerbajdžanu putem partnera, tvrtke Eurodesign, s kojim i zajednički nastupa na ovogodišnjem Bakutelu.

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, nakon nastupa 2013. godine na Bakutelu sklopila je ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu potporu koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Banksoft je MiliKartu prodao suvremeno softversko rješenje za mobilno bankarstvo, a sada ovdašnjem tržištu nudi niz drugih rješenja iz svog portfelja.

Sekom se bavi izvođenjem cjelovitih informatičkih sustava i aplikativnih rješenja više od 25 godina. Na Bakutelu posebno naglašavaju inovativne aplikacije iz hotelijerstva i naftne industrije, za koje je iskazan značajan interes i na ovome tržištu.

Tvrtka Span, jedna od najvećih na hrvatskom IT tržištu, više od 20 godina bavi se razvojem softvera i sistemskom integracijom. U posljednje vrijeme sve više su usredotočeni na cloud poslovna i IoT rješenja. Projektiraju, razvijaju i održavaju informacijske sustave za klijente u stotini država na pet kontinenata. Nakon tri godine uspješnog poslovanja sestrinske tvrtke InfoCumulus s azerbajdžanskim Azerfonom i Bakcellom, Span je otvorio ured u Bakuu kako bi svojim korisnicima omogućio isporuku vrhunskih rješenja uz lokalnu potporu.