Vrijeme održavanja: 15.12.2016.

Objavljeno: 09. 12. 2016. , Ažurirano: 09. 12. 2016.

(ISC)²®, najveće međunarodno neprofitno udruženje certificiranih stručnjaka za informacijsku i softversku sigurnost sa 120.000 članova diljem svijeta, uz sudomaćina, Hrvatsku gospodarsku komoru, organizira konferenciju Secure Croatia koja će se održati u četvrtak, 15. prosinca, u Zagrebu. Tom će s prigodom, od 9 do 18 sati, u Velikoj dvorani hotela Sheraton Zagreb, razgovarati o osiguravanju važne platforme za otvorene rasprave, umrežavanje i dijeljenje trenutnih iskustava u savladavanju svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju osobe zadužene za zaštitu tvrtki, vlada i organizacija u borbi protiv rastuće razine kibernetičkih opasnosti.

"Prvi događaj udruženja (ISC)² o informacijskoj sigurnosti, nikada prije održan u Hrvatskoj, uzbudljiva je i jedinstvena prilika organizacijama i lokalnim zajednicama da razmijene iskustva, saznaju više i nađu način za ostvarivanje što kvalitetnije suradnje", rekla je Biljana Cerin, predsjednica udruženja (ISC)2 Croatia Chapter i direktorica tvrtke Ostendo Consulting.

U uvodnom će dijelu viši savjetnik u Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske Vinko Kuculo izložiti nacionalnu strategiju kibernetičke sigurnosti, dok će voditelj Odjela za tehnološki razvoj i IT HGK Emil Perić iznijeti aktivnosti koje Udruženje za IT pri HGK provodi na ovom području, naglašavajući ulogu gospodarstva u provođenju aktivnosti važnih za nacionalnu kibernetičku sigurnost.

"Osvještavanje o problemima informacijske sigurnosti te predstavljanje nacionalne strategije predstavlja velik pomak u sustavnom pristupu obrani od potencijalnih prijetnji. Uzimajući u obzir nastojanja EU da zaštiti svoje građane i gospodarstvo, naše tvrtke mogu financirati razvoj inovativnih rješenja EU fondovima na području informacijske sigurnosti. Time se tvrtkama povećavaju mogućnosti izvoza, čemu HGK može pružiti potporu", izjavio je Emil Perić, voditelj Odjela za tehnološki razvoj i IT te tajnik Udruženja za IT.

Na konferenciji će se razgovarati o izvješćima o napretku provođenjem nove Opće uredbe EU o zaštiti podataka, korištenju strojnog učenja za kibernetičku obranu, taktici povećanja svijesti o sigurnosti i strateškim pitanjima za virtualne organizacije.

"Naša je misija uspostava platforme gdje će stručnjaci za informacijsku sigurnost moći učiti jedni od drugih te dijeliti svoja radna iskustva sa svijetom u kojem se danas sve mijenja brzim korakom. Drago nam je što dolazimo u Zagreb i veselimo se susretu sa svima kojima će ovo iskustvo dobro doći", rekao je Adrian Davis, generalni direktor (ISC)² za područje regije EMEA (Europe, the Middle East and Africa), koji će voditi ovaj događaj.

Udruženja (ISC)2 i njegova hrvatska podružnica (ISC)2 Croatia Chapter zajedno su okupila širok spektar industrijske potpore, uključujući partnere EuroCloud Croatia, OWASP i Cloud Security Alliance (CSA), kako bi se naglasili izazovi u vezi s temom Zaštita virtualnih organizacija.

Za više informacija i registraciju posjetite internetsku stranicu događaja.