Vrijeme održavanja: 01.12.2016.

Objavljeno: 21. 11. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Udruženje tekstilne i odjevne industrije Hrvatske gospodarske komore, Udruženje kožarsko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore, Klaster konkurentnosti industrije tekstila, kože i obuće i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, organiziraju zajedničku konferenciju Industrija 4.0 ↔ tekstil & koža u četvrtak, 1. prosinca,  u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore s početkom u 9 sati i 30 minuta, Rooseveltov trg 2.

Tekstilna i kožarsko-prerađivačka industrija u Hrvatskoj trenutno imaju gotovo 27.000 zaposlenih, a na području Europske Unije digitalizacija, visoke tehnologije, pametna i održiva industrijska transformacija u punom su jeku. Globalna tržišta za inovativni tekstil i odjeću (više od dva trilijuna eura) u ogromnom su porastu i pružaju velike mogućnosti za inovacijske projekte. Napredne tehnologije, novi modeli poslovanja, razvoj ljudskih resursa i regionalne izvrsnosti ključ su uspjeha.

Cilj je ove konferencije poslati poruku i pokazati konkretne pozitivne primjere uspješnog poslovanja gospodarstvenika u tekstilno-odjevnoj i kožarsko-prerađivačkoj industriji, suradnju sa znanstvenom zajednicom i uspješno ostvarene projekte putem Klastera konkurentnosti.

Predavanje na temu Industrija 4.0 u tekstilnoj i odjevnoj industriji Europe održat će Francesco Marchi, generalni direktor Euratexa, Europskog Udruženja tekstila i odjeće, sa sjedištem u Bruxellesu.

Prijaviti se možete pomoću ONLINE PRIJAVNICE.