Vrijeme održavanja: 20.10.2016. - 22.10.2016.

Objavljeno: 17. 10. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Od 20. do 22. listopada održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 14. međunarodna izložba inovacija ARCA. Organizator izložbe je Udruga inovatora Hrvatske, a sudjelovat će i članovi Društva inovatora Split Diatus, sa svojim inovacijama. Županijska komora Split godinama uspješno surađuje s Diatusom te u suradnji s njima dodjeljuje i najveće godišnje priznanje županijske gospodarske komore, Zlatnu kunu za inovaciju.

ARCA je međunarodna manifestacija koja predstavlja presjek hrvatskih i svjetskih trendova u stvaranju novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. I ove godine na njoj će svoje inovacije predstaviti pojedinci i istraživački timovi okupljeni oko nacionalnih asocijacija iz Europe i svijeta, a partner ovogodišnje ARCE je Kineska asocijacija inovatora (CAI).

Središnje događanje izložbe bit će forum Inovacije – pokretač razvoja na kojem će o stanju inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj u panelu govoriti relevantni sudionici iz mjerodavnih ministarstava, Hrvatske gospodarske komore, HAMAG-BICRO-a, Europske poduzetničke mreže, Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici gospodarstva.

I ove će godine ARCA biti naglašeno usmjerena na mlade inovatore i aktivnosti koje potiču njihovu kreativnost i inovativnost. Inovacije mladih posebno će se ocjenjivati uvažavajući kriterije primjerene njihovoj dobi, a za mlade je predviđen i zanimljiv popratni program. Na Danu inovativnih ideja 21. listopada imat će priliku saznati sve o institucionalnim potporama za projekte mladih poput programa Maria Sklodowska-Curie i NEWFELPRO, a za školarce su predviđene i inovatorske radionice.

Više na www.arca.com.hr i www.inovatorstvo.com.