Vrijeme održavanja: 15.10.2020. - 16.10.2020.

Objavljeno: 07. 10. 2020. , Ažurirano: 07. 10. 2020.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom udrugom za umjetnu inteligenciju (CroAI), organizira najvažnije godišnje okupljanje zajednice koja razvija i primjenjuje tehnologiju s područja umjetne inteligencije – AI2FUTURE konferenciju, koja se održava u Zagrebu, 15. i 16. listopada 2020.

Na AI2FUTURE konferenciji će predstavljen jedinstveni pregled ukupnog AI tržišta u Hrvatskoj koji je nastao kroz istraživanje i zajedničku suradnju CroAI i Hrvatske gospodarske komore. AI landscape je relevantan pregled svih dionika tog tržišta, od AI tvrtki i startupa do šireg ekosustava umjetne inteligencije u Hrvatskoj koji uključuje obrazovne i istraživačke ustanove, udruge i predstavnike javnog sektora.

Uz pregled AI tržišta na konferenciji će vodeći svjetski i domaći stručnjaci iz gospodarstva i znanosti prezentirati aktualne poslovne AI projekte, nove trendove, AI alate i robotiku, a čuti ćemo i nacionalne AI strategije EU-a, Izraela, Švedske i Južno-afričke Republike.

Ključne prezentacije održat će uživo Norbeto Andrade, Global Policy Lead for Digital and AI Ethics iz Facebooka, te Isaac Ben Israel, prvi čovjek Izraelske svemirske agencije i ključna osoba Izraelskog tehnološkog čuda.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na www.ai2future.com