Održani 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva


Objavljeno: 15. 06. 2019. , Ažurirano: 15. 06. 2019.

Na 14. Danima hrvatske komore inženjera građevinarstva održan je okrugli stol “Trendovi u građevinarstvu 2019.-2020.” na kojima su sudjelovali Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, Igor Radić (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), Mirko Habijanec (HUP i Radnik Križevci), Domagoj Kamenski (Kamgrad), Nina Dražin Lovrec (HKIG) i Tomislav Poljuha (Valamar).

Razgovarali su o položaju i utjecaju građevinarstva u gospodarstvu RH. Između ostalog, Čagalj je rekla da je svima nama cilj da poslove izvode hrvatske tvrtke s hrvatskim radnicima, ali i da je za održavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta važno dozvoliti uvoz strane radne snage budući da domaćih radnika nemamo dovoljno. "Apeliramo na Vladu da dozvoli uvoz deficitarnih zanimanja.", ističe Čagalj.

Na drugom okruglom stolu Izazovi kod izvođenja radova kojeg je moderirao prof Ivica Završki sudjelovali su Zlatko Sirovec (Tehnika i predsjednik Udruženja graditeljstva HGK), Mirko Habijanec (Radnik Križevci), Domagoj Kamenski (Kamgrad), Zoran Škorić (Osijek Koteks), Sven Müller (Strabag) i odvjetnik Mićo Ljubenko.

Na događanju je sudjelovala i Katarina Sikavica, direktorica Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo.