U ŽK Varaždin srednjoškolcima održano predavanje Financijska pismenost u školama

HGK
Vanja Dominović (HGK), Selma Horvat, Marko Bogdan, Alenka Erdelja i Mihaela Hrastić (s lijeva na desno)
Vrijeme održavanja: 28.03.2017.
Učenici srednjih škola Varaždinske županije bili su na predavanju o bankarskom poslovanju i osobnim financijama, o osiguranjima i o investicijskim fondovima.

Predavanje za učenike srednjih škola Varaždinske županije održano je 28. ožujka povodom obilježavanja Svjetskog i europskog tjedna novca, čiji je cilj unapređenje financijske pismenosti i omogućavanje djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom i poslovnom životu.

O bankarskom poslovanju i osobnim financijama učenicima su govorile direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Alenka Erdelja i direktorica Poslovnice Hrvatske poštanske banke Mihaela Hrastić. Srednjoškolcima je o osiguranju govorila Selma Horvat iz Elite Plusa, a pojmove povezane s investicijskim fondovima objasnio im je Marko Bogdan iz InterCapital Asset Managementa.

U projektu Svjetskog i europskog tjedna novca u Republici Hrvatskoj sudjeluju: Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga banaka, Hrvatski ured za osiguranje, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka burza, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje iz Zagreba, udruga koja uči mlade kako upravljati svojim novcem i kako pokrenuti svoj vlastiti posao.

Kontakti

  • Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: bankarstvo@hgk.hr Tel: +385 1 456 1514 Fax: +385 1 456 1535 direktor: Zvonimir Savić
  • Marina Kezić Mekota stručni suradnik Tel: +385 42 405 412 Email: mkezic@hgk.hr