Vrijeme održavanja: 27.03.2017.

Objavljeno: 21. 03. 2017. , Ažurirano: 27. 03. 2017.

U okviru aktivnosti Odbora za suradnju s međunarodnim financijskim institucijama Udruženja banaka HGK usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje suradnje banaka s međunarodnim financijskim institucijama, uspostavljena je suradnja s Uredom Europske investicijske banke u Zagrebu.

Predstavljanje programa EIB Grupe održat će se u ponedjeljak, 27. ožujka, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu, u 14 sati.

Plan ulaganja za Europu (Junckerov plan) predstavit će Manica Hauptman, savjetnica za ekonomska pitanja u Uredu Europske komisije u Zagrebu. Anton Kovačev, voditelj ureda Europske investicijske banke u Zagrebu, prezentirat će rezultate EIB-ovih programa za 2016. te planove za 2017., a i Europski fond za strateška ulaganja (EFSI).

O iskustvima suradnje s Europskom investicijskom bankom govorit će predsjednica Odbora za suradnju s međunarodnim financijskim institucijama Udruženja banaka HGK Vesna Muratović iz Raiffeisenbanke Austria d. d.

EIB u Republici Hrvatskoj financira projekte dugoročnim zajmovima od 2001. godine, a tijekom proteklih pet godina (2012. - 2016.) EIB je u hrvatsko gospodarstvo uložila 2,4 milijarde eura. Glavna je uloga EIB-a osiguranje sredstava za kapitalne investicije u vezi s razvojem i integracijom EU, a zajmovi koje izdaje namijenjeni su razvoju nedovoljno razvijenih regija i infrastrukture, poboljšanju konkurentnosti europske industrije, zaštiti okoliša, obnovljivim izvorima energije i sličnom.

Događanje je namijenjeno bankama i ostalim financijskim institucijama te gospodarstvenicima.

Prijaviti se možete putem online obrasca.

Poziv s programom događanja nalazi se u Europske investicijske bankepratećim dokumentima.