Vrijeme održavanja: 06.02.2017.

Objavljeno: 03. 02. 2017. , Ažurirano: 06. 02. 2017.

Hrvatska gospodarska komora i Privredni vjesnik pozivaju vas u ponedjeljak, 6. veljače, od 11 do 13 sati, na predstavljanje posebnog izdanja Privrednog vjesnika Poslovna očekivanja 2017. i svečanost dodjele Nagrade Gorazd Nikić za ekonomskog analitičara 2016., u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2.

Na okruglom stolu govorit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, ministar financija Zdravko Marić, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Zvonimir Novak, predsjednik Uprave Siemensa i predsjednik Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec, vlasnik i predsjednik Uprave Žita Marko Pipunić, vlasnik Bimex proma i predsjednik Udruženja male brodogradnje pri HGK Boris Vukušić te ekonomski analitičar 2016. koji će biti proglašen tijekom svečanosti.

Poslovna očekivanja 2017., na temelju odgovora više od 400 tvrtki, pravi su barometar hrvatske poslovne klime. Gospodarstvenici, na koje se odnosi više od polovine prihoda gospodarstva, putem Poslovnih očekivanja već godinama hrvatskoj poslovnoj javnosti nude prognozu razvoja hrvatskoga gospodarstva.

U posebnom izdanju Poslovnih očekivanja 2017. definirane su opće gospodarske ocjene o godini koja je završila, a i konkretna promišljanja i procjene o 2017. godini od koje se mnogo očekuje. Posebno izdanje sadrži tekstove više od 200 vlasnika i čelnika hrvatskih tvrtki koji očekuju izazovnu godinu i konkretne aktivnosti.

Prema istraživanju Privrednog vjesnika, gospodarstvenici su kao prioritete ove godine naveli trajanje sudskih postupaka, jačanje sigurnosti u poslovanju te znatno smanjenje državne administracije.

Između ostalog, gospodarstvenici različitih gospodarskih djelatnosti dali su svoje glasove analitičarima. Odgovore je obradio Centar za konjunkturna istraživanja Privrednog vjesnika, na čelu s prof. Mirjanom Čižmešijom s Katedre statistike Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji je utvrdio pet analitičara s najvećim brojem bodova.

Navedeno posebno izdanje Privrednog vjesnika bit će dostupno svima na promociji.