Vrijeme održavanja: 26.01.2017.

Objavljeno: 26. 01. 2017. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Kvalitetno i stručno educiranje svih djelatnika financijskih institucija od iznimnog je značaja za bolje razumijevanje novih zakonodavnih i regulatornih okvira, složenih financijskih proizvoda i suvremenih trendova u svim segmentima poslovanja. Prepoznajući ovaj trend, HGK je pokrenula projekt Financijske edukacije FED – HGK, a 26. siječnja održan je i Prvi edukacijski modul: Osiguranje života u kojem ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.

  IMG_6300.JPG

Publika: Izvor: HGK

Edukaciji je prisustvovalo više od 120 djelatnika osiguravajućih društava, posrednika i zastupnika u osiguranju, banaka, fondova i investicijskih društava, a i predstavnici regulatorne agencije te resornih ministarstava.

  IMG_6287.JPG

Josip Zaher - HGK, Zvonimir Savić - HGK: Izvor: HGK

U pozdravnom govoru potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher dao je osnovne strateške odrednice HGK za naredno razdoblje te naglasio ulogu Komore u programima edukacije u provedbenom i inovacijskom smislu.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize, prisutne je upoznao s konceptom i ciljevima projekta Financijske edukacije te naglasio da je temeljna ideja da se na jednomu mjestu, u okviru jedne institucije, organiziraju edukacije o financijskom sektoru, namijenjene djelatnicima svih financijskih institucija.

20170126_101715.jpg

Ljiljana Orlovac - HANFA; Sanja Šimić - HGK i Zvonimir Savić - HGK.; Izvor: HGK;

Predavanja su održali:
o Ljiljana Orlovac – HANFA, glavna savjetnica Sektora za osiguranje, direkcije za neposredni nadzor
o Hrvoje Krstulović – predsjednik Udruženja investicijskih fondova HGK i predsjednik uprave ZB Invest
o Andreja Radić Blažin, HANFA, direktorica Sektora osiguranja

IMG_6307.JPG

Ljiljana Orlovac –HANFA; Izvor: HGK                                                                                                                                                   

IMG_6324.JPG

Hrvoje Krstulović - ZB Invest: Izvor: HGK

IMG_6328.JPG

Andreja Radić Blažin; Izvor: HGK; 

Predstavljene su novosti u Direktivi o distribuciji osiguranja (IDD), specifičnosti ulaganja u investicijske fondove te osnovne značajke Linked in proizvoda – Osiguranje života u kojem osiguravatelj snosi rizik ulaganja, a predavači su putem odgovora na pitanja objasnili neke specifičnosti u vezi s ovom temom.

U završnoj riječi, Sanja Šimić, samostalna savjetnica Sektora, istaknula je da su u ovomu projektu planirani i daljnji edukacijski moduli, koji će se, između ostalog, baviti novim zakonodavnim i regulatornim okvirima, općim i specifičnim informacijama u vezi s proizvodima i uslugama financijskih institucija i pravilima etičnog ponašanja odnosno zaštite potrošača.

Prezentacije možete pronaći u priloženim dokumentima.

IMG_6306.JPGIMG_6279.JPGIMG_6277.JPG

Ako vaš preglednik weba ne otvara PDF-ove, pokušajte ga konfigurirati prema Adobeovim UPUTAMA ili učitajte željeni dokument (desni klik mišem na link dokumenta i odabir opcije za spremanje) pa ga otvorite pomoću preglednika PDF-ova instaliranoga na vašem uređaju.