Zatvoren natječaj Indeks DOP-a

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj po deseti put provode natječaj Indeks DOP-a, inicijativu za ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća.

18. listopada 2017. godine zatvoren je ovogodišnji natječaj Indeks DOP-a.

Natječaj se provodi metodologijom koja omogućuje poduzećima objektivnu procjenu svojih društveno odgovornih praksi i usporedbu s praksama drugih ispunjavanjem upitnika dostupnog na mrežnim stranicama.

Ove se godine prvi put popunjava novo poglavlje – Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava. Novo je poglavlje u upitniku Indeks DOP-a pripremljeno kao odgovor dodatnog usklađivanja inicijativa s razine Europske unije na nacionalnu razinu. Za navedeno novo poglavlje dodijelit će se i dodatno priznanje za postignuća za Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava.

Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imaju sva poduzeća koja su u protekloj, 2016. godini, zadovoljila financijske kriterije poslovanja. Popunjavanje upitnika Indeksa DOP-a omogućuje velikim poduzećima, obveznicima nefinancijskog izvještavanja, bolji uvid u zahtjeve i pitanja izvještavanja o održivosti jer su pitanja upitnika usklađena sa zahtjevima i obvezama nefinancijskog izvještavanja.

Više informacija o indeksu DOP-a možete pronaći na POVEZNICI.

Kontakti

  • Sektor za energetiku i zaštitu okoliša Adresa: Draškovićeva 45 10000 Zagreb Email: energetika@hgk.hr; okolis@hgk.hr Tel: +385 1 460 6701 Tel 1: +385 1 460 6705 Fax: +385 1 460 6737 direktorica Sektora: mr. sc. Marija Šćulac Domac tajnica: Višnja Radas
  • Sektor za energetiku i zaštitu okoliša Tel: +385 1 460 6705 Email: energetika@hgk.hr