Vrijeme održavanja: 25.08.2016. - 28.08.2016.

Objavljeno: 08. 08. 2016. , Ažurirano: 08. 09. 2016.

Najveće turističko-povijesno i obrazovno događanje ovog dijela Europe, spektakl takozvanih živih slika iz prošlosti – Renesansni festival, okupit će od 25. do 28. kolovoza, na ostatcima renesansnih bedema u Koprivnici, brojne originalno kostimirane sudionike iz zemlje i inozemstva (Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke): Koprivničke mušketire, vitezove, srednjovjekovne obrtnike, kuhare, krčmare, dame, kmetove, zabavljače, gutače vatre i druge.

Program započinje u središtu Koprivnice odakle kreće povorka vitezova prema mjestu održavanja samoga događanja – renesansnim bedemima. Ogroman prostor bedema prekriven je srednjovjekovnim šatorima, logorima, opsadnim spravama, kulama, a prizor djeluje zbilja veličanstveno.

Posjetitelji će moći uživati i u okusima srednjovjekovnih jela koja će se tamo pripremati, i to prema izvornim receptima iz davnina. Uz mesna jela od kopuna, vepra i divljači, naći će se i poslastice od koprive, naoko neugledne biljke kojoj ovaj grad duguje svoje ime.

Kao i nekad, žeđ će utažiti vinska kapljica s obližnjih vinograda te staro hrvatsko piće medovina koje će posluživati domaći medičari.

Četverodnevno događanje lani je posjetilo 50-tak tisuća ljudi, a trend rasta je veći iz godine u godinu. Programi se zbivaju puna četiri dana i večeri uz konstantnu ponudu jela i pića.

Velika je prednost to što je u neposrednoj blizini prostrani parking, a sama lokacija događanja gotovo je u centru grada.

Organizator je Turistička zajednica Grada Koprivnice, uz potporu sponzora i ŽK Koprivnica.

Pozivaju se svi koji žele doživjeti čari davnina da posjete Renesansni festival u Koprivnici i uživaju u četverodnevnim događanjima.