Objavljeno: 15. 09. 2016. , Ažurirano: 10. 10. 2016.

Vrijeme održavanja: 03.10.2016.


Strukovna grupacija trgovine motornim vozilima i dijelovima održala je u Županijskoj komori Split 3. listopada svoju osnivačku sjednicu, putem koje članice mogu lakše rješavati probleme u poslovanju, predlagati mjere za njihovo otklanjanje, unaprjeđivati poslovanje te promicati zajednički interes.

Prisustvovao je pomoćnik direktora Sektora za trgovinu i poslovni tajnik Udruženja trgovine motornim vozilima i dijelovima pri HGK Hrvoje Paver koji je kratko predstavio aktualno stanje i trendove u trgovini motornim vozilima u RH. Naglasio je važnost suradnje Grupacije s matičnim Udruženjem radi lakšeg postizanja zajedničkih interesa odnosno ciljeva.

Sudionici sjednice jednoglasno su usvojili Poslovnik o radu Strukovne grupacije trgovine motornim vozilima i dijelovima Županijske komore Split.

Za predsjednicu Grupacije izabrana je Jasenka Perić iz tvrtke Auto centar Teo d. o. o., a za zamjenika predsjednika Grupacije Vinko Šago iz tvrtke Šago d. o. o.

Usuglasili su smjernice i način  rada Grupacije te su, s obzirom na već primijećene probleme, dogovorili da na sljedećem sastanku prisustvuje predstavnik Ministarstva financija, područnoga carinskog ureda Split, i da tema bude suzbijanje neregistriranih djelatnosti odnosno rada na crno.