U ŽK Split održan radni sastanak MUP-a s dionicima u turizmu

Vrijeme održavanja: 05.06.2017.

Djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske educirali su turističke radnike iz tridesetak tvrtki iz Splitsko-dalmatinske županije u Županijskoj komori Split u ponedjeljak, 5. lipnja. Na edukaciji su bili predstavnici hotela, turističkih agencija te privatnih iznajmljivača, a teme o kojima su educirani bile su održiva sigurnost kao uvjet uspješnog rada i poslovanja u turizmu, sigurnost turista i korisnika usluga te važnost suradnje i kontakta s policijom.

Prisutne su pozdravile voditeljica Odsjeka za turizam ŽK Split Nataša Bušić te direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić, dok su predstavnici MUP-a, voditelj Odjela prevencije Paško Ugrina i Josip Škeva iz Odjela za protueksplozijske zaštite, održali predavanja o važnost suradnje svih dionika turizma u stvaranju sigurnijeg okruženja za naše turiste, poput prijave svih uočenih nepravilnosti te ulaganja u tehničku zaštitu vlastitih prostora. Istaknuli su stalnu otvorenost djelatnika MUP-a za suradnju, komunikaciju i pružanje informacija o sigurnosti.

Prisutni su najviše pitanja predstavnicima MUP-a postavljali o višejezičnim materijalima i brošurama o legislativi te o kanalima prijave narušavanja javnog reda i mira, odnosno o kontaktima koji su građanima na raspolaganju za sve informacije. Ugrina je pozvao sve zainteresirane da provjere na stranicama MUP-a već dostupne brošure o sigurnosti koje mogu proslijediti i svojim turistima ako oni pokažu interes.

Sudionicima se na kraju još jednom obratila Alijana Vukšić te ih pozvala da sve svoje prijedloge i upite slobodno proslijede putem kontakata dostupnih na internetskim stranicama TZ-a Grada, MUP-a i Županijske komore Split, ali i putem strukovnih asocijacija ŽK Split, poput Sekcije Zajednice obiteljskog turizma i Strukovne grupacije hotelijera.

Sastanak su organizirale Policijska uprava splitsko-dalmatinska, Turistička zajednica Grada Splita i Županijska komora Split.