Radni doručak: Prava i obveze članova uprave


Objavljeno: 10. 01. 2019. , Ažurirano: 29. 01. 2019.


ICC Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Odvjetničkim društvom Kallay & partneri i tvrtkom Confida – Zagreb d.o.o. pozivaju vas na radni doručak s naslovom Prava i obveze članova uprave, koji će se održati u HGK - Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13, u petak, 1. veljače, u 9 sati.

Članovi uprave društva, kao i sama društva, uvijek traže načine kako umanjiti financijske i porezne rizike koji proizlaze iz članstva u upravi društva. Međutim, članovi uprave odgovorni su za poslovanje društva i u određenim situacijama mogu odgovarati i svom svojom imovinom za nepodmirene obveze društva, a njihova odgovornost može biti i prekršajna, odnosno kaznena, pri čemu im se za prekršaj može utvrditi novčana kazna, a za kaznenu odgovornost i kazna zatvora.

Cilj je ovog radnog doručka uputiti sudionike na to kako na zakonom dopušten način urediti odnos članova uprave i društva, uz maksimalno umanjivanje poreznih i drugih financijskih tereta i istovremeno izbjegavanje materijalne, prekršajne i kaznene odgovornosti.

O pravima i obvezama članova uprave te načinu uređenja odnosa člana uprave s društvom govorit će Dean Cimera, tax manager iz tvrtke Confida - Zagreb d.o.o., i Ivan Matić, odvjetnik partner u Odvjetničkom društvu Kallay & partneri.

Predviđeno je trajanje radnog doručka dva sata, a program se nalazi u pratećim dokumentima. Za sudjelovanje se ne plaća naknada.

Zainteresirani za sudjelovanje na radnom doručku mogu se prijaviti putem online obrasca u nastavku ovog teksta do 31. siječnja, odnosno do ispunjenja kapaciteta dvorane.