Objavljeno: 28. 09. 2021. , Ažurirano: 11. 04. 2022.

Vrijeme održavanja: 27.09.2021.


Na Svjetski dan turizma, 27. rujna, održan je u HGK – Županijskoj komori Split okrugli stol Radna snaga - preduvjet uspješne i kvalitetne sezone 2022. Cilj mu je bio otvoriti razgovor o problemu radne snage u turizmu, temi koja opterećuje domaći turizam, kako bi se na vrijeme krenulo s pronalaženjem rješenja koja će omogućiti uspješnu turističku sezonu 2022.

"U trenutku kada turistička sezona koja je polučila odlične rezultate kreće k posezoni potrebno je usmjeriti pogled i aktivnosti prema narednoj godini, kako bi rezultati i u 2022. bili jednako dobri, odnosno još i bolji od ovogodišnjih. Cilj nam je da ovaj skup bude samo prvi korak prema pronalaženju rješenja za problem radne snage u turizmu, kako bi spremno dočekali narednu sezonu", poručio je na početku skupa predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Kako bi se ova tematika sagledala u širem kontekstu i iz različitih aspekata, okrugli stol, koji je moderirao novinar Saša Ljubičić, je okupio respektabilne sudionike, od predstavnika strukovnih grupacija HGK u Splitu vezanih za turizam, preko agencija za zapošljavanje, do predstavnika MUP-a, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Turističke zajednice grada Splita. Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić pozdravila je održavanje rasprave na ovu temu u ovom trenutku, jer je, smatra, to pravo vrijeme želimo li spremno dočekati sljedeću sezonu. "Ako želimo, a želimo, kvalitetan, odgovoran i održiv turizam, treba nam kvalitetna radna snaga, a mišljenja sam da nitko bolje od domaćih ljudi ne može predstaviti našu destinaciju", rekla je Vukšić.

Predsjednica Strukovne grupacije hotelijera ŽK Split Davina Ljubičić Đirlić rekla je da je napornu sezonu koja je iza nas dodatno opteretila neizvjesnost, odnosno pitanje hoće li i u kojoj mjeri biti posla, a u toj dilemi zapošljavati ili ne odlučili su se biti spremni. Problem je bio i ostao povećana potražnja za radnom snagom u sezoni i drastični pad potražnje u zimskim mjesecima, a bitno je razmišljati o kvaliteti usluge u sektoru, smatra Đirlić.

Da je ove sezone najveći problem bila neizvjesnost složio se i predsjednik Strukovne grupacije ugostiteljskih djelatnosti Ivan Malada. Malada smatra da je potrebno raditi na poreznom rasterećenju kako bi poslodavci mogli ponuditi veće plaće, a s obzirom da proces reguliranja radnih dozvola za strance traje određeno vrijeme, drži da treba najkasnije do konca ove godine potvrditi popis deficitarnih zanimanja, skratiti rokove izdavanja radnih dozvola i olakšati proces njihovog produžavanja.

O izdavanju radnih dozvola za boravak i rad stranaca u Hrvatskoj govorila je načelnica Odjela za državljanstvo i statusna pitanja stranaca Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Splitu Diana Jakšić. S obzirom da novi Zakon o strancima, koji regulira uvjete ulaska, boravka i rada državljana trećih zemalja u RH a stupio je na snagu 1. siječnja ove godine, nije dovoljno poznat poslodavcima, Jakšić je predložila radionice za poslodavce na kojima će ih predstavnici MUP-a detaljno upoznati s postupkom i procedurama, što će svima olakšati posao.

Mr. sc. Renato Zdenko Jerončić iz Područnog ureda Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osvrnuo se, pak, na višeslojne uzroke sadašnje situacije nedostatka radne snage, od negativnog prirodnog prirasta, odlijeva radno sposobno snage a priliva umirovljenika i dr.

O mogućnostima zapošljavanja strane radne snage posvjedočili su Joško Jakus iz dalmatinske agencije Anenias i Elvir Toholj iz sarajevskog Centra za obrazovanje Gastroid. Dok Jakus rješenje vidi u radnoj snazi iz Azije, prvenstveno Filipina, Toholj je najavio da će Centar u bliskom periodu započeti s brzim edukacijama nezaposlenih u BiH, bez odgovarajućih kvalifikacija, za zanimanja konobara i sobarica te će posredovati u njihovom zapošljavanju prvenstveno u Hrvatskoj, a po potrebi i u drugim zemljama EU. "Budući da su ti poslovi u Hrvatskoj uglavnom sezonski, te bi ljude poslije ljetne sezone zapošljavali na zimskim skijalištima u BiH i EU, sve do narednog ljeta kada bi se opet vraćali", rekao je Toholj.

Za razliku od ostalih u turističkom sektoru, problem radne snage ove godine nisu imale putničke agencije koje su se, naprotiv, uslijed izostanka organiziranih grupnih dolazaka borile zadržati postojeću radnu snagu, posvjedočio je predsjednik Strukovne grupacije putničkih agencija ŽK Split Dragan Kostadinović. U očuvanju radnih mjesta ogromnu pomoć pružila je Vlada svojim potporama, te bi, smatra Kostadinović, trebalo, ako je ikako moguće, nastaviti s postojećim mjerama za očuvanje radnih mjesta, kako bi se agencije održale do proljeća i dočekale iduću sezonu, za koju predviđa da će biti izvanredna, puno bolja od ovogodišnje.

O problemima hostelijera govorila je predsjednica Strukovne grupacije hostelijera Neli Prolić, dok je predstavnica Grupacije pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter ŽK Split Dragana Buzdovačić, iznijela problem čarterskih tvrtki koje zbog smjene gostiju isključivo subotom nailaze na veliki problem u organizaciji radne snage, ponajviše čistačica i pomoćnih radnika, koja im je potrebna isključivo jedan dan u tjednu. Rješenje ovog problema za povremeno zapošljavanje, koje već godinama predlažu, vide u vaučerima, na sličan način kako je to regulirano u poljoprivredi.

Svojim iskustvima, potrebama zapošljavanja strane radne snage, problemima i administrativnim preprekama s kojima su se suočavali ove i prijašnjih godina, ali i promišljanjima i konkretnim prijedlozima za dalje u raspravu su se uključili i nazočni turistički djelatnici iz različitih sektora. Budući da je edukacija poslodavaca o procedurama i procesu zapošljavanja strane radne snage jedan od preduvjeta pripremljenosti i osiguranja odgovarajuće radne snage za iduću sezonu, dogovoreno je da će se što prije krenuti s organizacijom ovakvih radionica.