Radionica za građevinski sektor: Provedba priznanja razlike u cijeni


Objavljeno: 30. 08. 2022. , Ažurirano: 08. 09. 2022.


Građevinski sektor suočava se s nekoliko situacija bez presedana. Proteklih 20 godina nije bilo ovakvog povećanja u cijeni materijala. Istovremeno je pred tvrtkama zbog obnove više posla nego ikada. U situaciji u kojoj se nalazimo građevinski sektor ima ulogu jednog od predvodnika gospodarskog rasta, a značajna je i njegova uloga u revitalizaciji područja pogođenim potresom.

Kako bi se ovoj djelatnosti omogućio nesmetan rad i rast, ključna je provedba Zaključka Vlade o ublažavanju posljedica globalnog poremećaja na tržištima građevinskih materijala i proizvoda iz lipnja ove godine. U tom procesu, nova usluga HGK Indeksi cijena građevinskih materijala omogućava naručiteljima provedbu postupaka priznanja razlike u cijeni i nastavak provedbe projekata.

S ciljem što brže i jednostavnije provedbe Zaključka, Hrvatska gospodarska komora organizira radionicu za građevinski sektor Provedba priznanja razlike u cijeni, koja će se održati 9. rujna s početkom u 10 sati u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2, Zagreb) uz online prijenos.

Radionica je namijenjena građevinskim tvrtkama, javnim naručiteljima, investitorima i jedinicama lokalne samouprave, a pokrit će područja cestogradnje i vodne infrastrukture, visokogradnje i detalje pravne provedbe Zaključka, uz poseban fokus na objašnjavanje formule klizne skale.

Predavači su eminentni građevinski i pravni stručnjaci: mr. sc. Branimir Bosanac dipl. ing. građ. iz Centra za organizaciju građenja, prof. dr. sc. Ivica Završki s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odvjetnik Mićo Ljubenko iz Odvjetničkog društva Ljubenko & partneri i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj, dipl. ing. građ.

Program radionice se nalazi u nastavku teksta.

Iznos kotizacije za radionicu je 650 kuna (86,27 EUR). 

Članicama HGK koje plaćaju članarinu, kotizacija se ne naplaćuje.

UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu graditeljstvo@hgk.hr, najkasnije do srijede, 7. rujna, u 12 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanja polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja. 

Program

Vrijeme Aktivnost
09.09.2022
09:30 - 10:00 Registracija
10:00 - 10:15 Uvodna riječ; Mirjana Čagalj, dipl.ing.građ.
10:15 - 11:00 Primjena metodologije u području cestogradnje i vodne infrastrukture; mr.sc. Branimir Bosanac, dipl.ing.građ.
11:00 - 11:45 Primjena metodologije u području visokogradnje; prof.dr.sc. Ivica Završki
11:45 - 12:15 Pravna provedba Zaključka Vlade RH iz lipnja 2022.; Mićo Ljubenko, odvjetnik
12:15 - 13:00 Pitanja i odgovori