Vrijeme održavanja: 24.09.2019.

Objavljeno: 16. 09. 2019. , Ažurirano: 17. 09. 2019.

HGK – Županijska komora Rijeka, u suradnji s tvrtkom Aestus d.o.o., organizira besplatnu radionicu Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II, koja će se održati u utorak, 24. rujna, od 12 do 14 sati u Županijskoj komori Rijeka, mala dvorana, II kat, na adresi Bulevar oslobođenja 23.

Cilj je upoznati članice s novostima povezanima s Pozivom u najavi IRI faza II.

Ovim će se Pozivom sufinancirati razvoj novih proizvoda i usluga, tehnologija i poslovnih procesa povećanjem privatnih ulaganja u istraživanje i razvoj te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije, poticanjem njihove suradnje s partnerima, uključujući suradnju s institucijama za istraživanje i razvoj.

Teme radionice:

  • Financijska alokacija – iznosi i intenziteti bespovratnih sredstava
  • Prihvatljivost partnera i formiranje partnerstva
  • Broj projektnih prijedloga i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava po prijavitelju
  • Zahtjevi koji se odnose na sposobnost prijavitelja / partnera, učinkovito korištenje sredstava i održivost rezultata projekta
  • Podnošenje projektnog prijedloga putem elektroničkog sustava eFondovi
  • Faze postupka dodjele bespovratnih sredstava

O predavačima:

Goran Lučin, PMP

Dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata u području IKT-a i drugih područja. Projektni voditelj s certifikatom PMP (project management professional) koji dodjeljuje najutjecajnija institucija za projektni menadžment u svijetu, Project management Institute iz SAD-a. Specijaliziran za financijsko modeliranje investicijskih projekata te provedbu projekata.

Sandra Anić

Desetogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata u području IKT-a, javne infrastrukture, turizma, industrije i drugih područja. Specijalizirana za modeliranje poslovnih ideja te provedbu projekata.

Danko Žitinić

Član je Tematskoga inovacijskog vijeća za energiju i održivi okoliš (tzv. TIV-vijeće, osnovano inicijativnom Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske).

Program

Vrijeme Aktivnost
11:45 - 12:00 Dolazak i registracija sudionika
12:00 - 12:45 Pravila Poziva/ Postupak podnošenje projektnog prijedloga
12:45 - 13:00 Pitanja i odgovori
13:00 - 13:45 Provođenje postupak dodjele
13:45 - 14:00 Pitanja i odgovori