ŽK Dubrovnik: Održana radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca

ŽK Dbk / ŽK Dbk
Vrijeme održavanja: 25.04.2017.

U organizaciji Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS) i Županijske gospodarska komore Dubrovnik, 25. travnja održana je radionica o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, uz informacije o predstojećim izmjenama Zakona.

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca (NN 86/08, 80/13 i 82/15) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

Predavačica je bila Ivana Krmek, rukovoditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS). Tijekom radionice predstavljen je Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca te su detaljno objašnjene sve obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca.

Samo u 2016. godini posredstvom Agencije isplaćeno je više od 37 milijuna kuna za više od dvije tisuće radnika u slučaju stečaja poslodavca te gotovo osam milijuna kuna za više od tisuću radnika u slučaju blokade računa poslodavca.

Od 2008. do danas radnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije isplaćeno je gotovo 15 milijuna kuna.

Na radionici su sudjelovali predstavnici gospodarskih subjekata, stečajni upravitelji, odvjetnici, prestavnici Porezne uprave i Trgovačkog suda.

Kontakti

  • Mila Katavić stručna suradnica Tel: +358 20 312 094 Email: mkatavic@hgk.hr