Vrijeme održavanja: 19.05.2021. - 20.05.2021.

Objavljeno: 12. 05. 2021. , Ažurirano: 12. 05. 2021.

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI poziva poslodavce na online radionice O mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom, koje će se održati u srijedu i četvrtak, 19. i 20. svibnja, u 11 sati, putem platforme Zoom.

Tema radionice je zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom i trajati će do 75 minuta. Prijaviti se možete OVDJE do 16. svibnja te odabrati koji vam datum više odgovara.

Program radionice će obuhvatiti:

  • Upoznavanje sudionika radionice te predstavljanje njihovih osobnih i profesionalnih interesa i znanja u temi zapošljavanja osoba s invaliditetom – 30 minuta.
  • Izazovi, zakoni i pravila koji se nameću pri zapošljavanju osoba s invaliditetom (razgovor svih sudionika) – 30 minuta.
  • Zaključna razmišljanja, prijedlozi i ideje za boljim i kvalitetnijim nalaženjima radnog mjesta ili ulaska u poduzetništvo kod osoba s invaliditetom – 15 minuta.

Svrha radionice je okupiti poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom te one poslodavce koji namjeravaju zaposliti osobe s invaliditetom kako bi s njima podijelili svoja pozitivna iskustva i primjere dobre prakse. Također, bit će to prilika da Savez SUMSI pojasni koristi zapošljavanja ili uključivanja osoba s invaliditetom u tržište rada.

"Pozivamo vas da se odazovete pozivu kako bi svojim iskustvom, stručnošću i dosadašnjim radom pomogli provedbi programa i većem zapošljavanju osoba s invaliditetom, odnosno poslušali i saznali koje sve povlastice poslodavci mogu ostvariti ako zaposle osobe s invaliditetom, a kako bi one na svojim radnim mjestima mogle biti ravnopravne. Nakon prijave ćete dobiti program s linkom za ZOOM uključivanje", kazao je predsjednik SUMSI-ja Denis Marijon.

Radionica se održava u sklopu programa "Zajedno kroz izazove", kojemu je cilj poboljšati integraciju i inkluziju osoba s invaliditetom na tržište rada, a provodit će se do 2023. godine. Do sada je u okviru programa napravljeno istraživanje o realnom stanju osoba s invaliditetom na tržištu rada, tiskana je edukativa brošura, održane individualne radionice s osobama s invaliditetom, a u planu je i organizacija završnog okruglog stola.

Program financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, partneri su CZSS i FPZG, a suradnici Poslovni dnevnik, ZOSI, HZZ, i Hrvatska gospodarska komora.