Vrijeme održavanja: 30.11.2017.

Objavljeno: 21. 11. 2017. , Ažurirano: 01. 12. 2017.

HGK – Županijska Komora Pula za svoje je članice 30. studenoga organizirala radionicu Inovativno upravljanje timovima.

Kako se pravilno pozicionirati unutar tima? Kako postaviti ciljeve? Kako pravilno zauzeti svoju ulogu u timu? Sve su to samo neka od pitanja na koja su brojni okupljeni sudionici dobili odgovor na ovoj edukaciji čiji je cilj bio poduzetnicima olakšati postizanje uspješne suradnje s vlastitim poslovnim timom.

Radionicu je vodio mr. sc. Darko Sambol, psiholog savjetnik i stručnjak za razvoj osobne izvrsnosti i upravljanje ljudskim resursima individualnim i grupnim coachingom. Posljednjih je 17 godina zaposlen u različitim projektima gdje uspješno povezuje znanja iz psihologije, menadžmenta i ona stečena na MBA – Cotrugli Business School, istovremeno ima privatnu ordinaciju u Rijeci u kojoj radi individualni coaching.

- Tema je današnje edukacije inovativno upravljanje timovima. Okupljenima će biti prikazani neki netipični načini o tome kako se može upravljati timovima jer, naime, danas sve važne organizacije rade u timovima s obzirom na to da moraju imati članove koji su komplementarnih znanja i vještina. Traži se dinamika, traži se multidisciplinarnost, a jedan čovjek ne može raditi sve. Inače, timovi su kao živi organizam. Metaforički rečeno, oni trebaju i hranu i vodu. To znači da u njima treba imati riješene odnose, čistu komunikaciju, dobro upravljanje konfliktima i slično. Mi ćemo sve to danas pokušati prikazati putem nekoliko vrlo zanimljivih i kreativnih tehnika poput tehnike projekcije osobnih i poslovnih ciljeva za timove, tehnike preispitivanja uloga u timu, prikazat ćemo zanimljive primjere umrežavanja s temom upoznavanja članova tima te ćemo pokazati kako se na kreativan način mogu formirati timske grupe i podgrupe u velikim tvrtkama – istaknuo je Darko Sambol.

Ova radionica, kao dio višegodišnjeg programa Poduzetničko učenje Županijske komore Pula, nije bila namijenjena isključivo poduzetnicima koji nastoje postići uspješnu suradnju s vlastitim poslovnim timom. Radionica je bila namijenjena i tvrtkama čiji su timovi već postigli zavidnu razinu izvrsnosti uz mogućnosti daljnje nadgradnje. Jedna je od takvih zasigurno i uspješna pulska tvrtka Uniline d. o. o.

- Na današnjoj smo radionici čuli mnogo toga što zaposlenici Unilinea već znaju jer su prisustvovali velikom broju ovakvih edukacija. Stoga nam sad ostaje samo ono najvažnije, a to je da se voditelji uistinu i pridržavaju svih stečenih znanja. Jednostavno rečeno, pritom je najbitnije da voditelj tima zna voditi tim onako kako treba, a to znači da shvaća da biti voditelj nije samo titula. Zadaća je dobrog voditelja osposobiti ljude da zajednički rade tako da učini djelotvornima njihove snage, a slabosti nevažnima. Uspješnost dobrog voditelja mjeri se i napredovanjem njegovih djelatnika – komentirala je Zorica Juras, voditeljica Odjela Salda konti dobavljača u financijama pulskog Unilinea d. o. o.