Radionica o gastroturizmu u ŽK Osijek


Objavljeno: 02. 10. 2018. , Ažurirano: 18. 10. 2018.


Odsjek za turizam Županijske komore Osijek nastavlja niz radionica o selektivnim oblicima turizma. Tako će se u utorak, 16. listopada u 12 sati u ŽK Osijek održati radionica o gastro turizmu. Radionica će biti odličan uvod u Gourmet tjedan koji u Osijeku započinje 17. listopada i kojemu je cilj promocija starih i lokalnih jela, restorana i ljudi odgovornih za stvaranje tih jela.

Na radionici će biti predstavljen projekt Ministarstva gospodarstva, Gourmet Hrvatska kojim se želi povezati prehrambeno-prerađivački i turistički sektor, a sve u cilju brendiranja hrvatskih gastronomskih destinacija i proizvoda.

Na temu gastronomije i uloge gastronomije u turističkoj ponudi, u prezentacijskom dijelu sudjelovat će Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica grada Osijeka s projektom Osječka knedla te Ugostiteljsko-turistička škola i Udruga kuhara iz Osijeka. Radionica je namijenjena djelatnicima u javnom i privatnom turističkom sektoru, posebice ugostiteljima, vlasnicima restorana, hotela, pansiona.