Radionica namijenjena proizvođačima kulena
Izvor: HGK
Radionica namijenjena proizvođačima kulena
Objavljeno: 26. 10. 2021. , Ažurirano: 26. 10. 2021.
Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek organizira radionicu za proizvođače kulena, na kojoj se kroz savjetovanje i razmjenu iskustava u proizvodnji želi pomoći prerađivačima mesa kako bi unaprijedili svoju proizvodnju ove delicije Slavonije, Baranje i Srijema.
Radionica će se održati u četvrtak, 4. studenoga, u 9 sati, u velikoj dvorani Županijske komore Osijek, na adresi Europske avenije 13.
Sudionici radionice moći će čuti vrijedne informacije od naših vrsnih stručnjaka, postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi o nekoliko tema - od namjenskog tova svinja, važnosti odabira sirovine u proizvodnji kulena, tehnologiji proizvodnje kulena – fermentaciji, dimljenju i zrenju, kao i praktičnim iskustvima iz proizvodnje i mogućem nastanku grešaka.
Na radionici će predavati Goran Kušec i Vladimir Margeta s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Krešimir Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Miodrag Komlenić, voditelj proizvodnje u PC Baranjka tvrtke Belje plus d.o.o.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem online prijavnice u nastavku ovog teksta.
Program
Vrijeme | Aktivnost |
---|---|
04.11.2021 | |
09:00 - 09:30 | Namjenski tov svinja – izv. prof. dr. sc. Vladimir Margeta |
09:30 - 10:00 | Važnost odabira sirovine u proizvodnju kulena – prof. dr. sc. Goran Kušec |
10:00 - 10:30 | Pauza |
10:30 - 11:00 | Greške u proizvodnji kulena – izv. prof. dr. sc. Krešimir Mastanjević |
11:00 - 11:30 | Praktična iskustva u proizvodnji – Miodrag Komlenić |