Izvor: HGK

Radionica namijenjena proizvođačima kulena


Objavljeno: 26. 10. 2021. , Ažurirano: 26. 10. 2021.


Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek organizira radionicu za proizvođače kulena, na kojoj se kroz savjetovanje i razmjenu iskustava u proizvodnji želi pomoći prerađivačima mesa kako bi unaprijedili svoju proizvodnju ove delicije Slavonije, Baranje i Srijema.

Radionica će se održati u četvrtak, 4. studenoga, u 9 sati, u velikoj dvorani Županijske komore Osijek, na adresi Europske avenije 13.

Sudionici radionice moći će čuti vrijedne informacije od naših vrsnih stručnjaka, postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi o nekoliko tema - od namjenskog tova svinja, važnosti odabira sirovine u proizvodnji kulena, tehnologiji proizvodnje kulena – fermentaciji, dimljenju i zrenju, kao i praktičnim iskustvima iz proizvodnje i mogućem nastanku grešaka.

Na radionici će predavati Goran Kušec i Vladimir Margeta s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Krešimir Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i Miodrag Komlenić, voditelj proizvodnje u PC Baranjka tvrtke Belje plus d.o.o.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem online prijavnice u nastavku ovog teksta.

Program

Vrijeme Aktivnost
04.11.2021
09:00 - 09:30 Namjenski tov svinja – izv. prof. dr. sc. Vladimir Margeta
09:30 - 10:00 Važnost odabira sirovine u proizvodnju kulena – prof. dr. sc. Goran Kušec
10:00 - 10:30 Pauza
10:30 - 11:00 Greške u proizvodnji kulena – izv. prof. dr. sc. Krešimir Mastanjević
11:00 - 11:30 Praktična iskustva u proizvodnji – Miodrag Komlenić