Izvor: Pixabay

Radionica: Mogućnosti financiranja putem EU fondova s fokusom na natječaj "Internacionalizacija poslovanja - odlasci na sajmove"


Objavljeno: 14. 05. 2024. , Ažurirano: 14. 05. 2024.


HGK – Županijska komora Pula poziva na sudjelovanje na specijaliziranoj radionici pod nazivom "Mogućnosti financiranja putem EU fondova" s fokusom na natječaj "Internacionalizacija poslovanja - odlasci na sajmove". Radionica će se održati u srijedu, 22. svibnja s početkom u 10 sati, u prostorijama HGK - ŽK Pula na adresi Carrarina 5, Pula.

Natječaj "Internacionalizacija poslovanja - odlasci na sajmove" nudi subvencije za sudjelovanje na međunarodnim sajmovima, u iznosu od 15.000 EUR do 130.000 EUR, pri čemu se pokriva 65 posto do 85 posto troškova. Subvencionirani su troškovi putovanja, smještaja, kotizacije za sudjelovanje te najma štanda. Sudjelovanjem na radionici sudionici će dobiti informacije kako optimalno iskoristiti prilike koje pruža navedeni natječaj, čime se otvaraju vrata globalnom tržištu, povećava prihod od izvoza te jača globalna konkurentnost poslovanja.

Program radionice uključuje:

  • Detaljno upoznavanje s natječajem koji subvencionira odlaske na sajmove (Internacionalizacija poslovanja)
  • Savjete za pripremu i pisanje uspješnih projekata
  • Analizu trendova u financiranju iz EU fondova do 2030. godine
  • Interaktivnu Q&A sesiju

Predavač: Bojan Vrančić, dipl.oec., konzultant za EU fondove i financije, mentor pri BIRD inkubatoru s više od 15 godina iskustva u financijskom sektoru.

Broj polaznika na radionici je ograničen.

Trajanje radionice: 3 sata.

Registracija polaznika počinje u 9:45 sati, a početak edukacije je predviđen u 10:00 sati

Radionica je namijenjena mikro, malim i srednjim poduzećima koja teže proširenju svog poslovanja na međunarodno tržište. Osim toga, posebno će biti korisna za tvrtke iz turističkog sektora, IT industrije, proizvodnih poduzeća i drugih sektora koji žele unaprijediti svoju konkurentnost na globalnoj razini. U sklopu predavanja bit će predstavljene usluge HGK u području EU fondova i izvora financiranja, korištenjem kojih možete dobiti savjete i informacije po pitanju EU fondova, EU poziva, projekata i drugih izvora financiranja.

PRIJAVA SUDJELOVANJA:

Na radionicu se možete prijaviti putem Digitalne komore najkasnije do 21. svibnja  OVDJE.

Da biste prijavili sudjelovanje putem Digitalne komore prethodno se morate registrirati na Digitalnoj komori kao predstavnik pravne osobe.

Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći OVDJE ili ih pogledati na YouTubeu u ovom VIDEU.

KOTIZACIJA:

  • Cijena za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK obračunava iz već uplaćene članarine (100,00 eura po polazniku).
  • Cijena za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte, fizičke osobe i druge nečlanice HGK je 100,00 eura + PDV po polazniku.

UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu ttrost@hgk.hr najkasnije tri radna dana prije početka edukacije. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanje polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.