Vrijeme održavanja: 14.09.2016.

Objavljeno: 14. 09. 2016. , Ažurirano: 15. 09. 2016.

Predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uručila je u srijedu, 14. rujna u ŽK Pula priznanje Hrvatske gospodarske komore za 20 godina poslovanja i izniman doprinos razvitku hrvatskoga gospodarstva pulskoj tvrtki Uniline d. o. o.

Preuzimajući priznanje predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba rekao je: „Iznimno sam ponosan što mogu reći da smo svih ovih 20 godina kontinuirano rasli te uspješno poslovali. Činjenica da je naš rad prepoznat i priznat od strane naših partnera i suradnika, kao što je to HGK ŽK Pula, daje nam dodatnu motivaciju da istim tempom i energijom nastavimo dalje. Uspjeh i kvaliteta kompanije Uniline, ali naravno i svih naših djelatnika potvrđena je ove godine kada je kompanija postigla status vodeće turističke kompanije u sektoru putničkih agencija i touroperatora. Daljnje aktivnosti te glavni fokus kompanije usmjeren je na zadržavanje vodeće pozicije u Hrvatskoj, ali i zauzimanje vodeće pozicije destinacijske menadžment kompanije u regiji."

Čestitajući na priznanju za uspješan rad i postignute rezultate u poslovanju, predsjednica ŽK Pula istaknula je kako je Uniline postigao izniman uspjeh i stvorio prepoznatljiv ugled, šireći pritom svoje djelovanje iz Hrvatske i na zemlje regije, prekooceanske zemlje te azijsko tržište. „Istarska županija lider je turizma u Hrvatskoj, a kreiranjem turističkih trendova i uspostavljanjem kvalitetnog odnosa s turističkim sektorom, Uniline je dao značajan doprinos kvaliteti i prepoznatljivosti istarskog turizma“ zaključila je Jaklin Majetić. Također, za mnoge mlade diplomante, Uniline je mjesto prvog ulaska na tržište rada.

Boris Žgomba aktivno sudjeluje u radu tijela pri Hrvatskoj gospodarskoj komori – predsjednik je Udruženja putničkih agencija pri HGK i zamjenik predsjednika Turističko poslovnog vijeća pri HGK. Žgomba je ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te potpredsjednik Udruge putničkih agencija i turoperatora Europske unije (ECTAA).