U Vukovaru održana proširena sjednica strukovne grupe turizma

HGK
Vinka Ivanković, Željko Božić i članovi strukovne grupe turizma ŽK Vukovar
Vrijeme održavanja: 18.05.2017.   /   Rok prijave: 17.05.2017.

U ŽK Vukovar je 18. svibnja održana proširena sjednica strukovne grupe turizma. Uvodno je nazočne u ime ŽK Vukovar pozdravila predsjednica Vinka Ivanković, a potom su ih predsjednik Vijeća strukovne grupe Željko Božić i tajnica Vijeća Barbara Didović informirali o organizaciji Turističkog foruma kontinentalnog turizma koji će se održati u rujnu.

U nastavku sjednice je rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar Julijana Martinović predstavila novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja koji je stupio na snagu 2. ožujka. Istaknula je da je dosadašnja 41 mjera svedena na devet mjera / potpora za zapošljavanje, usavršavanje, samozapošljavanje, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnomu mjestu, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni rad, očuvanje radnih mjesta i mjeri pod nazivom stalni sezonac, a njihovo je korištenje poslodavcima i nezaposlenim osobama sada dodatno pojednostavljeno. Korištenje najpopularnije mjere aktivne politike zapošljavanja Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa sada je omogućeno i osobama sa srednjoškolskim obrazovanjem, korisnici će za vrijeme stručnog osposobljavanja primati 2.620 kuna novčane potpore, a naknadu za prijevoz isplaćivat će im poslodavac.

Prisutni članovi strukovne grupe skrenuli su pozornost na problematiku u ugostiteljstvu kada imaju pojačanu potrebu za vikend-radnicima (najčešće konobarima) te predložili da se službeno zatraži mjera koja bi omogućavala davanje vaučera za ugostiteljstvo.

U završnom dijelu sjednice vlasnik portala hrturizam.hr Goran Rihelj nazočnima je predstavio aktualna događanja i trendove u kontinentalnom turizmu i uputio ih kako pokrenuti i unaprijediti vlastiti turistički proizvod.

Kontakti

  • Barbara Didović Stručni referent Tel: +385 32 441 155 Email: bdidovic@hgk.hr