Vrijeme održavanja: 10.10.2019.

Objavljeno: 11. 10. 2019. , Ažurirano: 11. 10. 2019.

U ŽK Bjelovar je 10. listopada održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Bjelovar koju je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Jakov Ćorić, a prema dnevnome redu potvrđeno je prihvaćanje zapisnika sa prethodne sjednice održane 1. ožujka, kao i izmjena i dopuna poslovnika o radu ŽK Bjelovar.

Nakon toga je Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje pri HGK, prezentirala usluge Centra, naglasivši prednosti rješavanja sporova među poduzetnicima putem Centra za mirenje u odnosu na dugotrajne sudske postupke.

O aktualnom stanju gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije je nazočne članove Gospodarskog vijeća i druge članice informirala direktorica ŽK Bjelovar Martina Posavac Ćurić, nakon čega je uslijedila prezentacija Mr. sc. Zvonimira savića, posebnog savjetnika predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ekonomska pitanja i direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK o razvojnoj raznolikosti Hrvatske s posebnim osvrtom na Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

U raspravi koja je nakon toga uslijedila predavači su odgovarali na pitanja o stanju gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije, te o uslugama Centra za mirenje.