Vrijeme održavanja: 03.03.2020. - 30.04.2020.

Objavljeno: 04. 03. 2020. , Ažurirano: 04. 03. 2020.

HGK Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Krapina i srednje škole održat će u svim osnovnim školama od 4. ožujka do 4. travnja 2020. prezentacije deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa radi profesionalnog informiranja učenika 7. i 8. razreda te njihovih roditelja.

 

Želja nam je potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola da se odluče za zanimanja koja su deficitarna u našoj županiji te koja su potrebna tržištu rada.

 

Prezentacija će trajati 45 minuta, a poduzetnicima se daje mogućnost da na posebnim info-štandovima predstave roditeljima i njihovoj djeci zanimanja koja su tražena u poduzetništvu Krapinsko-zagorske županije.

 

Cilj je da učenici upišu usmjerenja nakon kojih se mogu odmah zaposliti, ali i da se pošalje poruka Ministarstvu znanosti i obrazovanja da je nužno prilagođavanje obrazovanja potrebama na tržištu rada.

 

Promotivni filmovi o deficitarnim zanimanjima :

 

                                                                                  1. Metalurgija

                                                                                  2. Građevinarstvo_1

                                                                                  3. Građevinarstvo_2

                                                                                  4. Ugostiteljstvo

U sklopu projekta ENTER, u kojem je ŽK Krapina partner, objavljivat će se članci za promociju deficitarnih zanimanja istovremeno s provođenjem prezentacija deficitarnih zanimanja u školama Krapinsko-zagorske županije.

Svaki tjedan će se objaviti jedan članak, a u planu je objava 11 članaka o deficitarnim zanimanjima i strukovnim srednjim školama u županiji.

Ovaj tjedan upoznajemo zainteresirane sa zanimanjem CNC operater.