Objavljeno: 21. 06. 2017. , Ažurirano: 26. 06. 2017.

Izložba fotografija "Via Dinarica - put koji prirodno povezuje" otvorena je u ponedjeljak, 19.6., u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Inicijator predstavljanja potencijala hrvatskog planinskog turizma i planinarstva bio je EU zastupnik Davor Škrlec, u suradnji s Udrugom Via Dinarica Croatia. Na otvorenju izložbe prisustvovalo je stotinjak ljudi, među kojima brojni planinari, predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza i Hrvatske gorske službe spašavanja, predstavnici razvojnih agencija, ravnatelji nacionalnih parkova i parkova prirode te predstavnici institucija koje su pružile potporu ovom događanju – Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. 

Predstavljanje projekta nastavljeno je u utorak konferencijom na kojoj su Via Dinaricu predstavili voditelji i dionici povezivanja planina i ljudi u Dinarskom gorju u jedinstvenu planinarsku stazu projekta. Naime, Via Dinarica povezuje sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi, od Slovenije do Albanije.  Radi se o projektu za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast kroz jačanje potrebne infrastrukture i podrške malim proizvođačima i pružateljima usluga u ruralnim i manje razvijenim područjima.

Zaključni dio konferencije, organiziran je u Predstavništvu HGK-a u Bruxellesu kroz promociju Via Dinarice za dvadesetak belgijskih i nizozemskih turoperatora i agenata kojima je bila održana prezentacija ove rute te pružen kratki osvrt na aktivnosti Zajednica obiteljskog i pustolovnog turizma pri HGK,  uz prigodni domjenak s domaćim proizvodima s područja Dinarskoga gorja.