Vrijeme održavanja: 03.07.2020.

Objavljeno: 30. 06. 2020. , Ažurirano: 30. 06. 2020.

Svečana dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima kulena na 20. ocjenjivanju kakvoće kulena/kulina održat će se u petak, 3. srpnja, u 10 sati, u Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13.

Županijska komora Osijek organiziarala je u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka 20. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina u Osijeku. Ove su se godine prvi put na natjecanje mogli prijaviti isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Na ocjenjivanje je pristiglo 25 uzorka kulena. Organoleptičko ocjenjivanje uzoraka kulena održano je 19. lipnja u ŽK Osijek.

Peteročlani ocjenjivački sud činili su: predsjednik ocjenjivačkog suda Goran Kušec s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Krešimir Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, veterinar Krunoslav Mužević, proizvođač kulena Miroslav Milas te glavni kuhar Hotela Osijek i Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić.