Prezentacija Ususret poduzetništvu održana u Zaprešiću

HGK
Sudionici predstavljanja u zaprešiću

HGK - Komora Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Zagrebačka županija, u suradnji s Gradom Zaprešićem, organizirali su predstavljanje svojih potpornih programa i usluga na prezentaciji Ususret poduzetništvu, održanoj 28. travnja u Gradskoj vijećnici Zaprešića.

Na prezentaciji je predstavnicima tvrtki, nezaposlenim osobama i svima ostalima v. d. ravnateljica Zavoda za zapošljavanje područnog ureda Grada Zagreba Marija Halić predstavila novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. HBOR-ove mogućnosti financiranja i potpora poduzetnicima predstavile su rukovoditeljica HBOR-ove Direkcije za malo i srednje poduzetništvo Jadranka Mršić Hebrang i samostalna stručna suradnica za osiguranje izvoza Vedrana Gavran Franić.

Mjere i aktivnosti za poticanje poduzetništva i poljoprivrede Zagrebačke županije u 2017. godini predstavili su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo županije Damir Fašaić i Danijel Rukavina iz Upravnog odjela za poljoprivredu i i šumarstvo. Usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore, među kojima su istaknuti Katalog hrvatskih proizvoda, Porezno savjetovanje, Vaučeri za pročišćene tekstove zakona, Tenderi.hgk.hr, Mobilni timovi i Poduzetnik-izvoznik predstavila je koordinatorica Odsjeka za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Komore Zagreb Silvija Czeisberger koja je ujedno pozvala prisutne tvrtke da u još većem broju koriste usluge HGK.

Predstavljanju je prisustvovalo 30-ak sudionika, a skup je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Damir Benčević, koji je ujedno zahvalio Komori Zagreb i ostalim institucijama na ovoj inicijativi.