Vrijeme održavanja: 30.01.2020.

Objavljeno: 27. 01. 2020. , Ažurirano: 27. 01. 2020.

Predstavljanje Programa kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, jednog od važnijih programa za održivi urbani razvoj, održat će se u četvrtak, 30. siječnja, u 12 sati, u HGK – Županijskoj komori Split, na adresi Obala Ante Trumbića 4.

Program se koristi i kao osnova za kalkulaciju proračuna i sredstava iz fondova EU, a cilj njegova predstavljanja je ukazati poduzetnicima i predstavnicima institucija na nužnost minimiziranja otpada u svim procesima.

Bit kružnog gospodarstva je postepeni prelazak s dosadašnjeg linearnog gospodarenja na održivo, s namjerom da se produži životni vijek proizvoda i pojedinih komponenti te osigura veći stupanj gospodarenja resursima u cilju minimiziranja otpada. 

Na temu kružnog gospodarenja prostorom i zgradama u ŽK Split će izlagati predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, splitski Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije te ŽK Split, Zavoda za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita te CEMEX-a Hrvatska d.d.

Program se nalazi u pratećim dokumentima, u stupcu desno na ovoj stranici.

Dolazak je potrebno prijaviti online obrascem u nastavku.

Više informacija možete zatražiti od Mladena Buljana u ŽK Split na telefon 021/321-154.

Predstavljanje organiziraju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, splitski Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije te HGK – Županijska komora Split.

Program

Vrijeme Aktivnost
12:00 - 12:15 Registracija sudionika
12:15 - 12:20 Uvodno obraćanje predstavnika HGK ŽK Split i FGAG
12:20 - 13:50 Izlaganja sudionika