Vrijeme održavanja: 04.05.2018.

Za vrijeme službenog posjeta izaslanstva Vladimirske oblasti (Ruska Federacija), HGK organizira Poslovni forum i predstavljanje mogućnosti poslovanja u ovoj ruskoj regiji.

Predstavljanje će se održati u petak, 4. svibnja, u 10 sati u Hotelu Dubrovnik, u Zagrebu.

Vladimirska oblast nalazi se u središnjem okrugu europskog dijela Ruske Federacije, na zapadu i jugozapadu graniči s moskovskom oblasti, a od Moskve je udaljena oko 200 kilometara. Središnje je mjesto u gospodarstvu ove bogate ruske oblasti industrija, naročito strojogradnja i metaloprerađivačka industrija, a značajna je i prehrambena i laka industrija. Od prehrambene industrije posebno je razvijena mliječna i konditorska proizvodnja.

Uz predstavljanje uvjeta i mogućnosti za poslovanje hrvatskih tvrtki s tvrtkama iz Vladimirske oblasti i njenih turističkih potencijala, tijekom posjeta održat će se i poslovni razgovori hrvatskih i ruskih tvrtki iz priloženog popisa.

Pozivamo vas da sudjelujete na Poslovnom forumu s gospodarstvenicima iz ruske Vladimirske oblasti, a svoje sudjelovanje potvrdite popunjavanjem online prijavnice u nastavku teksta do 3. svibnja. Popis tvrtki iz Vladimirske oblasti i njihove kratke opise možete pročitati u pratećim dokumentima.

Jezici foruma su ruski i hrvatski, uz simultani prijevod.

Program

Vrijeme Aktivnost
09:40 - 10:10 Registracija (Dvorana Ban Jelačić, 1. kat)
10:00 - 10:05 Pozdravni govor – Tomislav Radoš, potpredsjednik za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša HGK
10:05 - 10:10 Pozdravni govor – Svetlana Orlova, gubernatorica Vladimirske oblasti
10:10 - 10:15 Pozdravni govor – Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u RH
10:15 - 10:30 Prezentacija: Kako poslovati u Hrvatskoj – Suzana Knežević, viši stručni savjetnik, HGK
10:30 - 10:50 Predstavljanje investicijskih i poslovnih potencijala Vladimirske oblasti – Nikerov Maksim Aleksandrovič, prvi zamjenik direktora Odjela za investicije i međunarodne odnose Administracije Oblasti
10:50 - 11:10 Predstavljanje turističkih potencijala Vladimirske oblasti - Pereskova Elena Viktorovna, predsjednik komiteta za turizam Administracije Oblasti
11:10 - 12:30 Poslovni razgovori hrvatskih i ruskih tvrtki
12:30 - 14:00 Domjenak (Hotel Dubrovnik, 1. kat)