Vrijeme održavanja: 10.12.2020. - 12.12.2020.

Zajednica za industrijski dizajn HGK poziva na svoj virtualni štand na Danima Orisa

Objavljeno: 10. 12. 2020. , Ažurirano: 11. 12. 2020.

Zajednica za industrijski dizajn HGK predstavlja se na međunarodnom arhitektonskom simpoziju Dani Orisa koji organizira časopis Oris, ove godine u online formatu od 10. do 12. prosinca. Zajednica će premijerno, promotivnim filmom predstaviti bogatu, desetogodišnju povijest, zanimljive edukacije, mnogobrojna izlaganja te tridesetak proizvoda hrvatskih nagrađivanih dizajnera.

"Činjenica je da se na mnogim nagrađivanim projektima arhitektura i dizajn međusobno povezuju u smislenu cjelinu te da je i to jedna niša koja je značajna za industrijske dizajnere. Dani Orisa svake godine ugošćuju arhitekte iz cijeloga svijeta i više od dvije tisuće posjetitelja, što je više nego dobra priliku za predstavljanje hrvatskoga dizajna", rekla je predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK Silvija Jonjić povodom nastupa.

Istaknula je veliku potporu HGK oko organiziranja predstavljanja u jednoj novoj formi, u skladu s novim pravilima igre koje nam je nametnula pandemija, kao i podršku organizatora.

"Sudjelovanjem Zajednice na Orisu potičemo suradnju arhitekata i dizajnera, prikazujemo dizajnerske proizvode proizvedene u Hrvatskoj spremne za implementiranje u sve kvalitetnije objekte i predstavljamo dizajnere koji mogu ravnopravno sudjelovati na arhitektonskim projektima sa svojim vještinama. Kvalitetno oblikovani prostori su oni gdje se ove dvije profesije nadopunjuju", rekla je dopredsjednica Zajednice Nikolina Jelić.

Više o ovogodišnjem programu Dana Orisa, koji se otvaraju danas u 16 sati, i virtualnom štandu Zajednice za industrijski dizajn HGK, možete saznati na službenim stranicama događanja.