Vrijeme održavanja: 12.11.2021. - 31.12.2021.

Objavljeno: 17. 11. 2021. , Ažurirano: 17. 11. 2021.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavljuje natječaj za dodjelu priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" u 2021. godini.

Poziva se pravne osobe za prijavu trgovačkih društava na natječajni postupak u četiri kategorije:

  • mikro (do 10 zaposlenika)
  • mala (od 11 do 50 zaposlenika)
  • srednja (od 51 do 250 zaposlenika)
  • velika (od 251 i više zaposlenika)

Priznanje "Poslodavac prijatelj obitelji" u 2021. godini dodijelit će se poslodavcima koji imaju najkvalitetnija rješenja u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima, s ciljem promicanja obiteljskih vrijednosti i unaprjeđenja uvjeta obiteljskog života te senzibiliziranja o njihovoj važnosti, kako poslodavaca, tako i šire javnosti.

Poziv za prijavu na natječajni postupak otvoren je do 31. prosinca 2021. godine. Više informacija o natječaju možete pronaći u OBJAVI Središnjeg državnog ureda za demografiju.

Novost ovogodišnjeg natječaja je suradnja Središnjeg državnog ureda za demografiju s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku koja je rezultirala doradom koncepta i metodologije upitnika natječaja "Poslodavac prijatelj obitelji", kako bi se stekao sveobuhvatniji uvid u poslovne prakse koje podržavaju obiteljski život zaposlenika i još snažnije istaknula perspektiva dječjih prava.

Uz reviziju koncepta upitnika, UNICEF je u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj sudjelovao u unaprjeđenju metodologije na temelju koje se dodjeljuju nagrade najboljim poduzećima.