Izvor: BizHack

Iskusni poduzetnici i mentori vode timove do fonda od 35 tisuća kuna


Objavljeno: 26. 10. 2020. , Ažurirano: 26. 10. 2020.


Važan dio BizHack Hackathona, 48-satnog online natjecanja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, umrežavanje je natjecatelja s iskusnim poduzetnicima i stručnjacima. Uz njihovu će podršku natjecatelji morati ponuditi rješenje za jedan od tri problemska zadatka iz domene poduzetništva s ciljem stvaranja povoljnijega okruženja za pokretanje i razvoj poslovanja.

Više od 20 okupljenih poduzetnika i stručnjaka uključilo se u programe mentorstva i treninga kroz BizHack. Natjecatelji će iz prve ruke moći dobiti vrijedne savjete o istraživanju tržišta, validaciji i razvoju ideja te pripremi rješenja. Na putu razvoja njihove ideje natjecatelji će tako imati potporu trenera s iskustvom u savjetovanju poduzetnika početnika i startupova.

Uz podršku trenera, timovima će biti na raspolaganju i mentori s kojima se mogu savjetovati za specifična područja poput prava, marketinga, digitalnih komunikacija i tehnologija. U mentorstvo BizHack timova uključeni su stručnjaci iz najuspješnijih hrvatskih tvrtki: Infobip, Rimac Automobili, RBA, Microsoft, A1.

Medijska-objava-1600x960px-4.jpg
Mentori i savjetnici koji će voditi startupe tijekom hackathona; Izvor: BizHack.


U projektu će sudjelovati i Dora Zane, startup mentorica koja godinama radi u Nizozemskoj, a poznata je kao i jedna od inicijatora za prikupljanje pomoći gradu Zagrebu nakon potresa. U toj su kampanji uspješno prikupili više od 1.300.000 kuna pomoći.

Natjecatelje će voditi i Ivor Bihar, operativni direktor Mediatoolkita, alata koji koriste tvrtke na više od 100 tržišta diljem svijeta, ali i Hermes A. N. Arriaga Sierra, direktor Impact Huba u Zagrebu s više od 120 mentorskih pothvata u svojoj karijeri. Dario Zorić, na funkciji direktora Riječke razvojne agencije Porin, savjetničko iskustvo razvijao je na tri kontinenta, a danas provodi projekte i programe koji pomažu korisnicima u razvoju ideje i njezinoj realizaciji na tržištu. Helena Habdija, projektna voditeljica Impact Huba u Zagrebu, mentorica je koja surađuje s poduzetničkim akceleratorima i inkubatorima, usredotočena na rad s mladima.

U društvu trenera našao se i Bruno Pešec, predsjednik tvrtke Pešec Global, aktivan član svjetske zajednice poduzetnika koji je svoj savjetnički rad usmjerio na profitabilne inovacije. Luka Sučić, dobro je poznati član startuperske, mentorske i investitorske zajednice. Na poziciji partnera u Meta Change Capitalu bavi se savjetovanjem i investiranjem u startupove, a u sklopu BizHackathona natjecateljima će pomoći i u savjetima vezanim na tehnologiju.

Partner BizHack Hackathona, Lean Startup Croatia, organizacija je koja zadnjih sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkoga ekosustava. S više od 50 provedenih poduzetničkih programa u funkciji trenera natjecatelje će voditi Miro Hegedić, doktor znanosti, osnivač Lean Startup Croatia i suosnivač Startup Drilla. Potporu natjecateljima pružit će još jedan član Lean Startup Croatia, Filip Stipančić, iskusan poduzetnik sa četiri uspješna projekta iza sebe.

Cilj je svim natjecateljima pružiti podršku u razvoju ideja, a nagradni fond od 35.000 kuna za najbolje timove pomoći će u realizaciji najboljih rješenja na tržištu. Prijave su otvorene do 5. studenog, a natjecanje će se održati u potpunosti online, od 6. do 8. studenoga. Više o BizHack trenerima i mentorima dostupno je na službenim stranicama www.bizhack.eu

BizHack Hackathon organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ u kojemu Hrvatska gospodarska komora (HGK) sudjeluje kao partner. Svrha projekta je poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini.
Više informacija o projektu BizHack potražite na www.bizhack.eu
Kontakt za medije: mediji@bizhack.eu