Objavljeno: 27. 10. 2021. , Ažurirano: 27. 10. 2021.


Digitalna tranformacija jedini je trend u turizmu koji traje već godinama i utjecala je na svaki aspekt turizma, i iz perspektive korisnika i pružatelja usluge. Pandemija uzrokovana koronavirusom pogurala je sve da prebace u petu brzinu. Kreativnost i inovacije donijeli su nova rješenja pa, imajući to u vidu, tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma, koji HGK tradicionalno organizira u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma, je "Digital Transformation: Changing the Way We Think".

Forum će se održati u četvrtak, 28. listopada, u 16 sati, u dubrovačkom hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera (dvorana Orlando).

Naime, tehnologija predstavlja podlogu koja je nužna za razvoj pametnog turizma. Međutim, ona sama po sebi nije dovoljna pa će priznati stručnjaci, publiku upoznati s alatima i okvirima koje digitalizacija pruža kako bi se kreirale nove, dodane vrijednosti turističkim proizvodima.

Sudionici panela imat će priliku tako čuti Helmuta Sommera, direktora i partnera CCT Softwarea iz Beča koji se bave digitalnim rješenjima na velikim IT projektima te savjetovanjem i softverskim rješenjima za big data projekte, Matu Kostovskog, direktora Lemaxa koji nudi kompletno programsko rješenje za poslovanje u turizmu i koje u potpunosti automatizira prodaju, marketing, operacije i financije, a koristi ga više od 200 turističkih kompanija iz cijeloga svijeta. Direktor digitalizacije Valamar Rivijere Roberto Gobo govorit će o njihovim iskustvima digitalne transformacije, a voditeljica marketinga u Mastercardu Gea Kariž predstavit će platformu Tourism Insights koja analizira cijeli potrošački put te tako svojim korisnicima omogućuje bolje razumijevanje planova, interesa i preferencija posjetitelja.

Forum će moderirati Andrijana Parić, viša izvršna direktorica Apsolona koji uslugu tehničke pomoći pri digitalnoj transformaciji tvrtki i organizacija iz javnog sektora, pruža već godinama.

Izvor: Pixabay