Vrijeme održavanja: 19.04.2021.

Objavljeno: 19. 04. 2021. , Ažurirano: 19. 04. 2021.

Direktorica Sektora za međunarodne poslove HGK Ines Obradović primila je u nastupni posjet veleposlanicu Republike San Marino u Republici Hrvatskoj Marinu Emiliani.

Veleposlanici je predstavljen ustroj te aktivnosti HGK, posebice u području podrške internacionalizaciji hrvatskih tvrtki. Raspravljalo se o mogućnosti jačanja bilateralne suradnje dviju zemalja koja je trenutno vrlo skromna te je robna razmjena u 2020. godini iznosila svega 492 tisuće eura.

Na sastanku je dogovorena uspostava direktnih odnosa HGK s Agencijom za ekonomski razvitak San Marina i tamošnjom Trgovinskom komorom kako bi se u nadolazećem periodu organizirao seminar o mogućnostima poslovanja sa San Marinom i susret gospodarstvenika dviju zemalja.

Na sastanku se raspravljalo i o trenutnoj situaciju uzrokovanoj pandemijom korone te kako se vlade dviju zemalja bore ublažiti negativne posljedice na gospodarstvo i osigurati preduvjete što uspješnije turističke sezone, obzirom da je turizam jedan od značajnijih sektora gospodarstva i u San Marinu i Hrvatskoj.