Vrijeme održavanja: 07.10.2020. - 29.11.2020.

Objavljeno: 07. 10. 2020. , Ažurirano: 07. 10. 2020.

Započela je nagradna igra trgovačkog lanca Tommy pod nazivom "385", osmišljena kao projekt poticanja kupnje proizvoda domaćih proizvođača i potpore razvoju hrvatskog gospodarstva.

Potporu projektu, koji traje do 29. studenoga ove godine, pružila je i Hrvatska gospodarska komora kao partner u promicanju razvoja domaćeg gospodarstva, a u kampanji se dodatno promoviraju proizvodi, nositelji znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" koje izdaje upravo HGK.

Radi se o jedinstvenom konceptu nagradne igre koja, osim fonda nagrada za kupce, jača svijest o potrebi kupovine proizvoda hrvatskih proizvođača. Upravo simbolika "385" upućuje sve kupce da pri odluci o kupovini pojedinog proizvoda preferiraju i odabiru one proizvode čiji kodovi počinju s "385" jer to jamči da su kupili proizvode hrvatskih tvrtki.

"Kampanja Kupujmo hrvatsko već više od 20 godina promovira domaće kvalitetne proizvode jačajući svijest građana o važnosti kupnje hrvatskog. Nositelji znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta postali su simboli očuvanja i prepoznatljivosti vrijednosti našega gospodarstva s osnovnim ciljem poticanja proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta", poručuje voditeljica Odjela trgovine u Sektoru za trgovinu i financije HGK Tomislava Ravlić, dodavši kako potpora našem proizvođaču nikada nije bila potrebnija nego danas s obzirom na izvanrednu situaciju u kojoj se cijeli hrvatsko gospodarstvo pa i cijeli svijet trenutno nalazi.

Iz Tommyja, jednog od lidera hrvatske maloprodaje koji kontinuirano zagovara potrebu poticanja hrvatske proizvodnje i proizvođača, poručuju kako je poruka "Tommy zna da voliš hrvatsko" inspiracija koju treba imati na umu pri odgovornoj kupovini te da se na taj način šalje poruka domaćim proizvođačima da su oni prvi izbor i da ih na ovaj način podržavamo.