Vrijeme održavanja: 07.12.2020.

Objavljeno: 06. 12. 2020. , Ažurirano: 06. 12. 2020.

Ovogodišnju, 24. po redu dodjelu nagrada "Zlatna kuna" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore možete pogledati na drugom programu HTV-a u ponedjeljak, 7. prosinca, u 17:15 sati.

"Dodjela najprestižnijih nagrada u gospodarstvu ove godine održava se u posebnim uvjetima. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji, baš kao i hrvatsko gospodarstvo, te nastavili tradiciju nagrađivanja najboljih. Uz odavanje priznanja poduzetnicima koji se odlično nose s teškim okolnostima, želimo poslati simboličnu i važnu poruku – da biznis ne smije i neće stati unatoč svim ograničenjima i problemima", istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Nagrada Zlatna kuna dodijelit će se u osam kategorija: za mala, srednja i velika trgovačka društva, najuspješnijoj banci i društvu za osiguranje, najboljem post startupu te za inovaciju i životno djelo. Uz to, posebna priznanja bit će uručena za promicanje gospodarstva te za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u građevinarstvu.

Zlatna kuna se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini. Lista nominacija temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.