Vrijeme održavanja: 02.05.2018.

Objavljeno: 27. 04. 2018. , Ažurirano: 03. 05. 2018.

Drugi enološko-gastronomski događaj Wine&Music u Zadru možete posjetiti ove subote, 5. svibnja, u 20 sati na Trgu Petra Zoranića. Vrhunska vina predstavit će ukupno 14 vinara, šest iz Zadarske županije, četiri iz susjedne Šibensko-Kninske županije, tri iz Zagorja i Prigorja te jedno iz Moslavine.

Stvaranje vrhunskih vina cilj je naših vinara, uzevši u obzir da zadarski vinari imaju milijun butelja i oko stotinu etiketa, neusporedivo malo s obzirom na turističku i inozemnu potražnju, međutim zauzvrat nudimo kvalitetu, istaknuo je Denis Ikić, direktor ŽK Zadar.

Miodrag Hruškar iz tvrtke Eno expert, organizator ovog događaja, ističe da će se uz ulaznicu od 100 kuna moći besplatno kušati sva izložena vina 14 vinara i gastronomske proizvode u ponudi. Posljednjih godina svjedočimo brendiranju zadarskih vinarija, što odgovara i turističkim strateškim ciljevima Grada Zadra.

Posjetiteljima će se ove godine predstaviti vinari Zadarske županije: Vinarija Škaulj, PZ Maslina i vino, Vinarija Jokić, Kraljevski vinogradi, Vina Fiolić i boutique vinarija Degarra. Iz Šibensko-kninske županije dolazi Agro Maleš, Vinarija Testament, Vinarija Matošin i OPG Davor Livaić. Također s kontinenta dolaze Vina Iločak iz Moslavine, a iz Zagorja i Prigorja Vinarija Kopjar, Vina Sokač i Vina Posavec. Posjetitelji će uz vrhunska vina moći uživati u paleti Sirelinih sireva od neutralnih do dozrelih te u suhomesnatim delicijama Agro Maleš.

Na predstavljanju su manifestacije, uz direktora HGK Zadar Denisa Ikića i Miodraga Hruškara, bili i Šime Škaulj iz vinarije Škaulj, Danijel Segarić, pročelnik za poljoprivredu i ribarstvo Zadarske županije, te Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra.